Енея Георгиева от 12 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана

...
Енея Георгиева от 12 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана
Коментари Харесай

Петима гимназисти управляваха община Монтана днес

Енея Георгиева от 12 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана работи на терен като кмет на общината за ден. Момичето инспектира дружно с кмета Златко Живков ремонтът на актовата зала в постройката на учебното заведение, в което учи.
„ Впечатлена съм от динамичността, отговорността и взимането на доста решения в разнообразни области, които се постановат в всекидневието на един кмет, съобщи Енея пред публицисти.
Инициативата „ Мениджър за един ден” се организира за 17 поредна година от Джуниър Ачийвмънт България. Този път надслова на събитието е: „ Вдъхнови бъдещето “. Петима възпитаници влязоха на работа за един ден на 30 октомври в община Монтана. На заместител кметските позиции застанаха Галя Петрова, Цветелина Петрова и Емил Георгиев – всичките от 11 клас на Финансово стопанската гимназия /ФСГ/ в града. Секретар на общината бе Ралица Николова – също от ФСГ.
За малко време те се срещнаха с главните задания, които взема решение управлението на общината в ръководството на европейските планове, административните услуги, градоустройството, чистотата, общинската благосъстоятелност, филантропичните действия, интернационалното съдействие и най-много с планирането на проекто-бюджета за 2019 година.
Участниците в самодейността получиха от кмета на Монтана Златко Живков с изключение на документ, туристически раници, оборудвани с термос, малко шалте, шапка и бутилка за вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР