Енергодружество съди свой абонат за публикуван клип във Фейсбук. Снежната

...
Енергодружество съди свой абонат за публикуван клип във Фейсбук. Снежната
Коментари Харесай

Енергодружество даде на съд мъж от русенско село - пуснал клип във Фейса

Енергодружество съди собствен клиент за оповестен клип във Facebook. Снежната стихия в края на ноември предходната година остави доста обитаеми места без ток. Едно от тях беше русенското село Червена вода. Екипи на " ЕНЕРГО-ПРО ” възстановили зареждането, само че единствено на част от селото. В региона, където живее Георги Георгиев, къщите дни наред били без електричество. В същото време търпял и загуби, тъй като бизнесът му също зависел от електричеството. Затова той отишъл в потребителски център в Русе, настоял да му бъде пуснат токът, изискал обезщетение  и снимал с телефона си целия диалог.

Заради това, че е споделил клипа в обществена мрежа, Георги споделя, че " ЕНЕРГО-ПРО ” завежда против него две каузи. " Ще ме съдят за отбрана на персоналните данни, задето съм ги снимал, и за закана за ликвидиране. На клипа се вижда, че няма изобщо никаква закана за ликвидиране ”, показва клиентът на енергодружеството.

Георги акцентира, че офисът на енергото е обществено място и откакто клиентите могат да бъдат снимани от камерите за видеонаблюдение, по този начин и чиновниците на каса - също. Недоумява с какво е навредил на касиерката, откакто е пуснал в общественото пространство диалога си с нея. " Нищо неприятно не съм направил - нито съм я обидил дамата,  нищо срещу нея нямам. Тя с отговорите си ме предизвикваше да бъда малко по изострен ”, добави Георгиев.

В позиция до NOVA от " ЕНЕРГО-ПРО ” се споделя: " Сигнализирахме прокуратурата, тъй като изрично не одобряваме отправянето на закани към чиновници на сдруженията от Групата като метод за изложение на неодобрение. Непряко се попречва и упражняването на трудовите права на засегнатите от заканата чиновници на електроразпределителното сдружение, а общественото засягане на престижа на сдружението е следваща причина за усложнения при работата в изключителни обстановки.

В основаната форсмажорна обстановка през ноември предходната година с огромни вреди по електроразпределителната мрежа, чиновниците на ЕРП " Север ” срещнаха редица справедливи компликации и трудности при възобновяване на електрозахранването в голям брой обитаеми места по едно и също време. Въпреки това, те работиха при извънредно тежки  условия за премахване на повредите, неведнъж и с риск за здравето и живота си. Да се употребява сходна обстановка за втълпяване на социална ненавист към енергийното сдружение и да се всява боязън у чиновниците е мощно недопустимо и при сходни нарушавания на закона " ЕНЕРГО-ПРО ” ще продължава да търси своите права по правосъден път, по този начин както допуска всеки либерален ред ”.

В края на ноември предходната година десетки фамилии в Червена вода, както това на Георги, останаха без ток поради снежната стихия. Мнозина се оплакаха от чести прекъсвания на елекричеството и преди бурята и развалени електроуреди. Поискаха компенсации. " Аз също съм дал на адвокатката ми за компенсации. Бил съм постоянно правилен, не съм спирал да си заплащам тока. Гледат да ме мачкат – това е ”, сподели още мъжът, против който завеждат каузи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР