ЕНЕРГО-ПРО спира електрозахранването на Специализираната болница за активно лечение на

...
ЕНЕРГО-ПРО спира електрозахранването на Специализираната болница за активно лечение на
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО спира тока на Белодробната болница във Варна

ЕНЕРГО-ПРО стопира електрозахранването на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна поради насъбран дълг в размер на над 77 хиляди лв.. Това оповестяват от компанията в писмо до медиите.

Голяма част от дълга е в просрочие от месец март 2021 година и това постанова прекратяване на снабдяването с електрическа сила на постройката на Белодробната болница.

Крайната мярка с преустановяване на електрозахранването е планувана за 21 ноември.

" ЕНЕРГО-ПРО Продажби откровено се надява, че от страна на управлението на СБАЛПФЗ-ВАРНА ЕООД, с дейната поддръжка на всички общински и държавни институции, ще бъдат изплатени отговорностите за електрическа сила в къс период ", се споделя още в писмото.

Ето какво още пишат от ЕНЕРГО-ПРО:

Въпреки многократните напомнителни писма, оферти за разсрочване и зов към всички виновни институции, дългът за електрическа енергия продължава да нараства с липса на заплащания в границите на последната година, като най-старите неплатени отговорности датират от м. март 2021 година

Крайната мярка с преустановяване на електрозахранването е планувана за 21 ноември 2022 година и се постанова, с цел да бъде лимитирано натрупването на спомагателни отговорности, които биха довели до оперативни усложнения за доставчика в групата на ЕНЕРГО-ПРО. Напомняме, че обекти от нулева категория, каквито са здравните заведения, следва да имат обезпечено аварийно, самостоятелно и без значение електрозахранване.

За сериозната ситуация многократно бяха осведомени Община Варна, Министерството на здравеопазването, както и всички ангажирани държавни и регулаторни институции, само че за жалост не беше стихотворец съответен ангажимент за решение на задълбочаващия се проблем. Предвид основаната неподходяща обстановка, ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД още веднъж упорства за незабавно предприемане на решителни дейности от страна на локалната власт за гарантиране и разрешаване на въпроса с насъбраните отговорности на СБАЛПФЗ-ВАРНА ЕООД.

ЕНЕРГО-ПРО Продажби откровено се надява, че от страна на управлението на СБАЛПФЗ-ВАРНА ЕООД, с дейната поддръжка на всички общински и държавни институции, ще бъдат изплатени отговорностите за електрическа сила в къс период. Електроснабдителното сдружение показва подготвеност за взаимоотношение, в това число и с разнообразни механизми за разсрочване на насъбрания дълг, и се надява да не се стигне до крайни дейности, с цел да се запази сигурността на болничното заведение. 

ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД постоянно е проявявало схващане и приемливост към публично значими сдружения, само че не може да си разреши да кредитира просрочията от незаплатени суми от клиенти в подобен огромен размер, даже и за обекти в опазването на здравето. Създалата се обстановка в бранш Енергетика на остра ликвидна рецесия и волатилност на цените на електрическа сила изправя сдружението пред предизвикването да се оправи с обезпечаване на заплащанията към участниците в енергийната верига, отговарящи за производството, преноса и разпределението на електрическа сила. Поддържането на висока задлъжнялост и съществуване на несъбрани суми за предоставяните от нас услуги поставят в сериозна ликвидна заплаха активността на компанията. В тази връзка, за ограничение натрупването на спомагателен дълг и с оглед опазване стабилността на енергийната система се постанова прекратяване на електрозахранването до погасяване на отговорностите или подписване на съглашение за разсрочването им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР