ЕНЕРГО-ПРО продължава работа в условията на извънредно положение и прави

...
ЕНЕРГО-ПРО продължава работа в условията на извънредно положение и прави
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО обезпечава сигурността на електрозахранването и обслужването на клиентите

ЕНЕРГО-ПРО продължава работа в изискванията на изключително състояние и прави всичко допустимо да резервира финансовата и техническа сигурност на електроенергийната система в страната. Компанията е в постоянен разговор с институциите и ги осведоми навреме за измененията в оперативната си активност и за финансовите опасности, зародили с удължение на периодите за заплащане на сметките за електрическа енергия за битовите консуматори. ЕНЕРГО-ПРО приканва всички свои клиенти да не отсрочват във времето заплащането на сметките си за ток, с цел да избегнат натрупването на огромни отговорности.

 

Дружествата от групата са фокусирани върху обезпечаването на надеждност и качество на електроразпределителна инфраструктура. Аварийните екипи на Електроразпределение Север и чиновниците в центровете за обслужване на клиенти не престават да работят в границите на ограничаващите и карантинни ограничения.

 

„ Като компания, ръководеща значима за обществото инфраструктура, ние осъзнаваме отговорностите си към обществото и концентрираме всичките си старания в нашата задача за обезпечаване на непрестанно и качествено доставяне с електрическа сила на крайните ни клиенти “, разяснява Ангел Ангелов, ръководител на УС на ЕНЕРГО-ПРО Варна.

 

Междувременно Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД внесоха в период в КЕВР заявките си за изменение на настоящите цени на предлаганите от сдруженията услуги. Предложеното извънредно нарастване за потребителите на контролирания пазар е понижено по отношение на начално оповестените планове от 1.83% на 0.98%. Намалението е резултат от забележителното намаляване на цената на електрическата сила, търгувана на Българската самостоятелна електроенергийна борса през последните два месеца преди подаване на заявките. За всички останали участници на контролирания пазар изменението на крайните цени е изчислено при  настоящите условия.

 

Заявлението на Електроразпределение Север АД е съобразено с нормативните корекции с инфлационен показател и степен на осъществяване на капиталовата стратегия. В случай че КЕВР утвърди предлагането на сдружението, цената на мрежовите услуги на електроразпределителното сдружение би се трансформирала с 0.71%.

 

В заявката си Електроразпределение Север АД предлага на КЕВР, считано от 01.07.2020 година, цената за достъп до електроразпределителната мрежа на небитовите (стопански) консуматори да се дефинира на база на предоставената мощ. Заради изключителното състояние срокът за актуализация на данни за предоставена мощ се удължава до 31.05.2020 година

 

Заявлението на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД съдържа претекстове за признание на цялостния размер на надбавката за активността, регламентирана в член 10, алинея 5 от Наредба № 1 от 14.03.2017 година за контролиране на цените на електрическата сила, за крайният доставчик да покрива разноските за осъществяване на  лицензионните  отговорности, както и включване на разноските за балансиране в техния действителен размер. ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД предлага и признание на разноските, които произтичат от наложени отговорности по Закона за енергийната успеваемост. В случай че КЕВР утвърди направените оферти, междинната последна цена за доставяне на битовите и стопанските консуматори на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще се промени с 0.26%.

 

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакт
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР