Енергийното министерство отрече да блокира газовата връзка с Гърция. Това

...
Енергийното министерство отрече да блокира газовата връзка с Гърция. Това
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката опроверга твърдението за блокиране на газовата връзка с Гърция

Енергийното министерство отхвърли да блокира газовата връзка с Гърция. Това заяви в позиция Министерството на енергетиката във връзка медийни изявления.

“Заявяваме изрично, че енергийният министър Росен Христов по никакъв метод не е отменял назначенията в „ Ай Си Джи Би “ АД. Няма нито заповед, нито протоколно решение за прекъсване на вписването. Отказът за него е от Агенцията по вписванията и е стимулиран с наставления, които би трябвало да се изпълнят. Сред тях са неизпълнени административни условия и изчезнали наложителни документи като решение на националните регулаторни органи за утвърждение на взетите решения”, прибавят от МЕ.

Те акцентират, че предписанията включват и премахване на фрапиращи правописни неточности в изписването на името на новия член на УС на сдружението.

“Подчертаваме, че цялата документи по двата опита за регистриране е направена и импортирана на 29 юли 2022 година – ден преди крайния период и три дни преди встъпването на служебното правителство”, прецизират от министерството.

“Нееднократно и президентът, и сегашният министър председател обявиха, че диверсификацията е главен приоритет за енергийната тактика на България. В тази връзка изрично заявяваме, че новото управление на Министерство на енергетиката освен не блокира новата газова връзка с Гърция, а в противен случай – влага всички запаси за бързото премахване на многото дефекти и забележки, които получихме в завещание. За последните денонощия целият развой е на ръчно управление”, допълват от там.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР