Енергийно сътрудничество между Германия и САЩ включва разширяване на производството

...
Енергийно сътрудничество между Германия и САЩ включва разширяване на производството
Коментари Харесай

Германия и САЩ подписаха декларация за сътрудничество в областта на офшорната вятърна енергия и водорода


Енергийно съдействие сред Германия и Съединени американски щати включва разширение на производството на електрическа енергия от офшорни вятърни мощности, както и съдействие в региона на водорода за индустриални цели. Това съобщи немският стопански министър, отговарящ и за климата Роберт Хабек при подписването на взаимна декларация с пратеника на Съединени американски щати по въпросите на климата Джон Кери, съобщи Ройтерс.

Кери и Хабек подписаха взаимна декларация за партньорство сред държавните управления на двете страни в региона на климата и енергетиката. Това се случи в Берлин, по време на срещата на министрите от Г-7, отговарящи за климата, енергетиката и околната среда.

Партньорството сред двете страни е обвързвано изключително мощно с региона на офшорните вятърни системи. Съединени американски щати имат намерение да пуснат в употреба мощности за произвеждане на сила от вятър с потенциал, еднакъв на планувания от немска страна - 30 гигавата до 2030 година, сподели Хабек.

Текстът на съглашението обгръща 3 съществени точки, сподели Хабек, представен от ТАСС.

Първо, приказваме за " взимане на ограничения за запазване на околната среда и реализиране на климатична индиферентност ". 

Второ, Германия и Съединени американски щати желаят да " разработят и приложат технологии за реализиране на енергийния преход ". 

Трето, двете страни желаят да " поддържат енергийната сигурност в трети страни ".

За да преминем към нови източници на сила, имаме потребност от нови снабдители на газ, с цел да можем да сменяем газа с водород допустимо най-бързо, сподели също по този начин немският министър на церемонията по подписването на декларацията. Според него това ще помогне както на Германия, по този начин и на Европа да пресечен уязвимостта си от " изнудването " от съветски снабдители. " Търсим страни, които ще ни оказват помощ да станем самостоятелни ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР