Енергийният преход ще отнеме време поне до 2040-2045 година за

...
Енергийният преход ще отнеме време поне до 2040-2045 година за
Коментари Харесай

Денков: Енергийният преход ще продължи до 2040 - 2045 година

Енергийният преход ще отнеме време най-малко до 2040-2045 година за промени в тези райони. Всичко, което сме можели да отстъпим, ние сме го създали.

Оттук нататък би трябвало да се вкара разсъдък в полемиката, още веднъж да седнем на масата за договаряния и да забележим по какъв начин да го създадем най-добре за тях. Това съобщи премиерът Николай Денков в отговор на въпроси на жителите, предаде  " Фокус “. 

" Трябва да сме наясно, че енергетиката се трансформира и се трансформира доста бързо. Ако някой си показва, че всички ще продължи, както е било до момента години наред, просто не може да осъзнае какво се случва ", безапелационен бе Денков.

По думите му енергийният преход ще се случи, а териториалните проекти, които страната ни изпрати към Европейската комисия, подсигуряват предприемането на правилните стъпки за това. 

" Промените ще се случат. Тези териториални проекти, Планът за възобновяване и резистентност против които възразяват, оказват помощ на тях да се приспособяват по-добре към тези промени ", изясни той.



На въпрос дали властта е подготвена да прави още стъпки, с цел да приключи недоволството на хората, които към момента стачкуват по Автомагистрала " Тракия ", той отговори по този начин:

" Повече няма накъде. Ясно казахме, че няма да затваряме административно топлоелектрическите централи. Това, което чакаме, е да развиваме новите технологии, които доста постоянно дават доста по-евтин ток, да поддържаме енергийната сигурност с нужните базовите мощности, където вземат участие и въглищните централи – това значи още доста години наред ".

По думите му въглищните централи ще продължат да работят, като последователно и гладко ще се прави рекултивация, тъй че секторът да бъде трансформиран.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР