Енергийният министър Теменужка Петкова допусна, че може да има конкурс

...
Енергийният министър Теменужка Петкова допусна, че може да има конкурс
Коментари Харесай

Петкова заговори за конкурс за шефа на БЕХ

Енергийният министър Теменужка Петкова позволи, че може да има конкурс за избор на идващия началник на Българския енергиен холдинг. Тя напомни, че от октомври влиза в действие Закон за обществените предприятия, съгласно който би трябвало в БЕХ да бъде осъществен конкурс при избора на нов шеф.

“В сегашната обстановка обаче нямаме подготвеност за осъществяване на конкурс. Надявам се в скоро време да разгадаем този въпрос”, разяснява Петкова във вторник пред БТВ.

Досега е имало извършен конкурс за шеф на БЕХ единствено при образуването на холдинга, когато е определена Галина Тошева. След това стартират политическите назначения.

Преди ден стана ясно, че БЕХ ще продължи да действа на автопилот, откакто е на поста на Мартин Тафров, отговарящ за " Продажба на електрическа енергия " в АЕЦ " Козлодуй ". За Тафров се счита, че съставлява Движение за права и свободи на върха в държавната енергетика

Министър Петкова изясни, че претекстовете за оставката на Жаклен Коен, са напълно персонални. “При първия си мандат в БЕХ с господин Коен имаше проблем със скоростта на разплащане с двете американски централи и поради това имахме различие “, разяснява Петкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР