Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава. Това каза съпредседателят

...
Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава. Това каза съпредседателят
Коментари Харесай

Кирил Петков: Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава

Енергийният министър предизвика Европейска комисия да го опровергава. Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по време на брифинг в Народното събрание.

" Току-що чухме чуването на министъра на енергетиката. Неговите отговори ни озадачиха. Да сравняваш цена на съществуващи доставки в средата на най-голямата рецесия в Европа с какво би доставил " Газпром ", в случай че продължаваше контракта, е безусловно неуместно ", сподели Кирил Петков. Той посочи, че първия си месец на ръководство, Росен Христов един месец се е опитвал да контракти доставки с " Газпром " и макар своя дълготраен опит в Москва, е видял, че това не е допустимо, тъй като " Газпром " едностранно е изискал да приключи доставките. Асен Василев разяснява, че 7-те танкера са били контрактувани два работни дни преди края на постоянния кабинет на Кирил Петков.

" За два работни дни ние договорихме единия слот, с който министърът се похвали. Другите слотове можеха да бъдат контрактувани в идващите две седмици, само че те не бяха ", разяснява другият съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

От " Продължаваме промяната "   не дадоха явен отговор дали желаят оставката на Росен Христов. Според Политическа партия по-скоро би трябвало да има постоянен кабинет и постоянен министър, които да се регистрират пред Народното събрание.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР