Енергийният министър коментира две актуални теми у нас.Не е много

...
Енергийният министър коментира две актуални теми у нас.Не е много
Коментари Харесай

Росен Христов с мъгляви обяснения за ”Лукойл” и ”Джемкорп”

Енергийният министър разяснява две настоящи тематики у нас.

Не е доста ясно, какво са желали да вършат ”Джемкорп ” Основното е да се правят взаимни активност за развиване и внедряване технологии в бранш ”Енергетика. Тези обекти са от стратегическо значение за България. Самият достъп до обектите към този момент е свъззано с националната сигурност и има потребност от особено позволение. Това съобщи енергийният министър Росен Христов.

Няколко неща ме тормозят. Не е минало естественото координиране със службите - какво тъкмо ще се прави, да се конкретизира. Факт е, че се прескачат чиновници в Министерството на енергетиката. Факт е, че се подписва от министъра на енергетиката без да уе акредитиран за това. България се съставлява от Министерския съвет. Такъв меморандум се утвърждава от Министерски съвет. Има нарушаване на разпоредбите и законите. Третото - за какво ни е нужна компания да ни развива енергетиката. Затова има министерство, изрази своята позиция министърът пред bTV.

Според него казусът е, че не се знае предметът на активност на  " Джемкорп ", че са нарушени закони. По неговите думи няма информация за заплащания. Христов не отрони и дума за това, че меморандумът е рекратен преди месеци и нищо от желанията не е стигнало до контракт, камо ли до осъществяване. Нула вреди за страната.

Той разяснява и случая с " Лукойл ": България има дерогация да внася нефт от Русия по море. За да работи рафинерията. Дерогацията не не разрешава експорт на нефтопродукти. За отбелязване е,  че петролните артикули са към Министерството на стопанската система. И сега текат диалози с Европейски Съюз за изясняване на случая.

Според него е значимо рафинерията да работи. Първо - поради ниските цени. Там работят хиляди души. Приоритет е да работи рафинерията, да заплаща налози в България, изясни министърът. Какво ще стане с обезщетенията за рафинерията от страна на страната не сподели нито дума. А те, съгласно някои специалисти, са съвсем толкоз, колкото са предстоящите налози. И в случай че не е несъмнено дали налозите ще бъдат в действителност толкоз огромни и изобщо събрани, то изплащането на обезщетенията е обезпечено.

Имаме право да внасяме нефт. Сега е значимо, да се каже дали може да изнасяме нефтопродукти. Ако те не могат да изнасят част от тези артикули, ще ги натрупват и няма да могат да работят. Надявам се да се откри решение, което да подхожда на европейската политика, сподели още Христов, написа frognews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР