Енергийните вампири са хора, които (много често – умишлено) източват

...
Енергийните вампири са хора, които (много често – умишлено) източват
Коментари Харесай

Какво е енергиен вампир и как да се справим с него?

Енергийните вампири са хора, които (много постоянно – умишлено) източват прочувствената ви сила. Те се хранят с желанието ви да ги слушате и да се грижите за тях или да ви упрекват във всички земни грехове (най-често – неоснователно), оставяйки ви изтощени, претрупани и с възприятие за виновност.

Енергийните вампири могат да бъдат на всички места и всеки към вас може да е очевиден или прикрит енергиен върколак. Може това даже да е вашияt сътрудник или най-хубав другар. Те могат да бъдат вашият сътрудник или ваш комшия и вие даже да не подозирате за това. Да се научите по какъв начин да идентифицирате енергийните вампири и да реагирате на това токсично държание може да ви помогне да запазите силата си и да се предпазите от доста прочувствени и физически — премеждия.

Прочетете тази публикация до дъно, с цел да научите повече за това как работи енергийният вампир и какво можете да извършите с цел да се отбраните.

Енергийните вампири не поемат отговорност

Те постоянно са харизматични и заради своя сексапил могат да се измъкнат от неприятности, когато зародят проблеми. Те са хитри и могат да трансферират проблемите на някой различен в съвсем всяка обстановка. Те в никакъв случай не одобряват виновност за ролята си в каквото и да е противоречие или проблем. Често оставате да носите виновността – и евентуално проблемите, които са основани поради тях.

Например: „ Не мога да допускам, че никой не може да разбере това вярно. Какъв позор! “ „ Просто седях там. Той ми се ядоса, а аз даже не знам какво направих. ” “Дадох всички данни, които поискахте. Не одобрявам по никакъв метод, че те са погрешни и в резюме – оправяйте се, аз съм си приключил работата. ”

Винаги са въвлечени в някаква драма

Енергийните вампири постоянно се навъртат към проблематични обстановки, прехвърляйки се от човек на човек със своето прочувствено и трагично държание. Когато “кацнат ” върху вас, те трансферират тази драма върху вас с вярата, че ще я поемете, ще я поправите и ще оправите проблемите им.

Например: „ Защо постоянно аз съм този, на който всички се ядосват? Не заслужавам това. ” „ Просто не мога да понеса това повече. Не съм ѝ направил нищо, само че тя спря да приказва с мен. Защо всички не могат да бъдат благи като теб?

Те постоянно те карат да мислиш, че те превъзхождат

Енергийният върколак в никакъв случай не обича да бъде надминат и не желае да споделя “светлината на прожекторите ”. Това е една от многото им нарцистични трендове. Те даже не се пробват да изпитат същинско благополучие за различен човек. Вместо това те избират да черпят сила, с цел да задоволят прочувствените си условия.

Например: „ Това е в действителност добра новина. Днес също аплайвах за нова работа и в действителност нуждая се от помощ с автобиографията си. Имаш ли нещо срещу да я разгледаш? “. “Толкова съм горделив от теб! Остават ти единствено още три документа, с цел да ме настигнеш! “

Те омаловажават вашите проблеми и преувеличават своите

Енергийните вампири се хранят с вашата прочувствена сила. И в случай че сте тъжни или смутени, енергийните ви ресурси понижават. За да източат най-вече сила от вас, енергийните вампири ще насочат вниманието на полемиката към себе си, трансформирайки ужаса ви в техен прочувствен бюфет.

Например:  „ Знам, че работата ти не се заплаща добре, само че най-малко е занимателна. Трябва да ми окажеш помощ да си намеря нова. ” „ Ти си супер покрит на работа и го разбирам, само че в действителност, в действителност би трябвало да приказвам с теб довечера за казуса си. “

Държат се като мъченици

Енергийните вампири слагат проблемите си непосредствено върху плещите на други хора. Те не поемат отговорност за приноса си към техните компликации. Това, което търсят, е прочувствена поддръжка, с цел да покачат самочувствието си.

Например: „ Той постоянно е толкоз неблагоразумен. Правя за него най-хубавото, което мога, само че в никакъв случай не е задоволително. ” „ Този ден стартира зле и се продължава да се утежнява. “

Те употребяват положителния ви темперамент против вас

Хората, които са чувствителни и състрадателни, са съществена цел за енергийните вампири. Вие оферирате изслушващо ухо, положително сърце и безкрайна сила. По този метод енергийните вампири употребяват самата ви природа против вас, изцеждайки ви от жизнеността ви.

Например: Те монополизират времето ви при всяко обществено събитие, с цел да могат да разполагат с колкото се може повече от вашата сила. Те знаят, че ще се почувствате отговорни, в случай че им откажете излизане за кафе или вечеря, по тази причина ви канят постоянно.

Те употребяват възприятие за виновност или ултиматуми

Енергийните вампири постоянно разчитат на възприятие за виновност, с цел да получат това, което желаят. Те знаят, че срамът е ужасно оръжие против хора, които са състрадателни и грижовни. По същия метод ултиматумите са ефикасен метод да привлечете вниманието на човек и да го принудите да направи нещо, което другояче може да не желае да направи.

Например: „ Не знам по какъв начин очакваш да се оправя без теб. Ще се разпадна. “ „ Ако в действителност държиш на мен, ще му се обадиш и ще му кажеш какъв брой доста го обичам. “ “Ако не направиш това, което желая, ще те изложа обществено. ”

Те са подвластни

Съзависимостта е тип връзка, при която всяко деяние е предопределено да провокира избрана реакция от другия субект. Това е циничен кръг на държание, само че енергийните вампири рядко осъзнават, че са в него. Те употребяват тези връзки – постоянно сантиментални – с цел да продължат да въртят цикли от драма и прочувствена потребност.

Например: „ Знам, че това не е добра връзка, само че е доста по-добре, в сравнение с да се опитваш да го преодолееш и да се научиш да излизаш още веднъж. “ " Ако просто го пренебрегвам за няколко дни, той ще помоли за амнистия и ще се върне назад. ”

Те подлагат на критика или тормозят

В основата си енергийните вампири постоянно са несигурни. Те могат да употребяват дехуманизиращи тактики и рецензии, с цел да запазят и своята „ плячка “ несигурна.н В това положение чувствате, че им дължите вниманието си и би трябвало да продължите да се раздавате, с цел да го получите

Например: „ Бях прекомерно малоумен, с цел да чакам нещо по-добро от теб. Всички останали ме третират като отпадък, тъй че за какво не и ти? “
„ Бяхте над главата си през цялото време и аз ви споделих това. “

Те заплашват

Намирайки се на една крачка оттатък това да ви подлагат на критика или тормозят, заплашването е инструмент, към който някои енергийни вампири се обръщат, когато би трябвало да манипулират страстите ви и “да се нахранят ” от това. Страхът е доста мощна прочувствена реакция. Енергиен върколак може да ви разстрои с цел да укрепи егото си.

Например: „ Няма да ти споделям това още веднъж и още веднъж. Сто пъти ти го повторих “ „ Не заслужаваш покачване. Не показваш даже, че в действителност го искаш. ” “Ще кажа на всички, че си изгубил доверието ми. ”

Защо всичко това има значение и какво да вършим с цел да отблъснем енергийните вампири?

Енергийните вампири изискват доста от хората, към които са се фокусирали. Това непрестанно източване на вашите запаси може да има видим резултат върху вашето богатство. С течение на времето несъразмерният стрес може да докара до безпокойствие, депресия, сърдечни болести и други

Ето за какво е значимо да разпознаем енергийните вампири и дали върху вас има такова въздействие и по-късно да работите за премахването му. Това може да включва построяването на стени за отбрана против напъните на енергиен върколак или даже цялостно унищожаване на индивида от живота ви.

Идеите по-долу може да не работят за всички. Затова – пробвайте ги и оформете метода си с цел да ги приспособите към вашия случай и вашите потребности. Ако е належащо – правете промени, до момента в който не се почувствате контролиращи живота си. Също по този начин е належащо и да приложите ефикасни ограничения за защита от енергийни вампири.

Установете ясни граници

Въпреки че първоначално това може да е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, можете и би трябвало да запазите области от живота си, където няма да позволите на енергиен върколак да влезе.

Не се съгласявайте на взаимни обществени събития като вечеря или срещи за кафе. Избягвайте пътувания през уикенда и други продължителни събития, на които те ще участват. На работа можете да ограничите взаимоотношението сред вас двамата, като не се съгласявате на обеди и не спирате до бюрото им, с цел да си поддържате връзка. Може да се наложи да започнете с малко, като се фокусирате върху няколко области и по-късно да разширите зоните, които да са единствено ваши и в които не допускате енергийните вампири.

Коригирайте упованията си

Не можете да поправите енергиен върколак, само че можете да измененията упованията си за него. Това може да включва затваряне на прочувствената ви клапа и отвод от предложение на съвет, когато излеят проблемите си пред вас. Това също може да значи, че не можете да ги употребявате и като какъвто и да е тип прочувствено освобождение. Те ще желаят да отвърнат със същото.

Не им обръщайте внимание

Ако енергийният върколак ви се обади или изпрати известие, не му обръщайте доста или даже никакво внимание. Предложете опрощение – „ Твърде съм изтощен “ или „ Твърде ангажиран “ ще свърши работа. Може да се каже, че имате проекти или не се чувствате добре. Когато енергийните вамнири са отблъсквани и не получават прочувствената сила, от която се нуждаят, те ще стартират да я търсят другаде.

Пазете прочувствения си потенциал

Енергийните вампири употребяват невербални знаци, с цел да схванат по кое време са “закачили някой на куката си ”. Изражение на лицето ви, метода, по който се държите, даже по какъв начин ръкостискате… Енергийния върколак може да одобри това като признаци на това, че сте податливи на въздействието му. Ако вместо това предложите отговори с каменно лице и единствено малко изказване на въпросите им, няма да се отворите към техните условия и можете да запазите силата си за вас.

Отрежете ги напълно

В множеството случаи имате свободата да изключите този човек от живота си напълно. Това може да наподобява трагично, само че би трябвало да запомните, че в последна сметка защитавате себе си.

В резюме на всичко: Като разпознавате това държание и се пробвате да му сложите край, вие защитавате себе си, здравето си и цялостното си богатство. Никой не заслужава да бъде измъчван или употребен по този метод. Вината сигурно не е ваша. Някои хора отхвърлят да поемат отговорност за личната си прочувствена зрялост – и това не е ваше задължение. Не е редно да го понасяте.

Източник: Healthline
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР