Енергийните помощи не могат и няма да отпаднат, защото в

...
Енергийните помощи не могат и няма да отпаднат, защото в
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Енергийните помощи няма да отпаднат

Енергийните помощи не могат и няма да отпаднат, тъй като в страната има семейства, които се нуждаят от тях. Помощите за въглища обаче би трябвало да се трансформират, да вземем за пример като част от сметката за електричество или като опция за закупуване на биомаса, която има ниски равнища на излъчвания с фини прахови частици. Това съобщи вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите, представен от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Във връзка с негово изявление по време на петъчния парламентарен надзор преди седмица и повдигнатите по тематиката въпроси по-късно, министърът прави уточнението, че следва да се откри опция да се подкрепят хората с различен тип отопление вместо с въглища.

Ние първо би трябвало да дефинираме какво е енергийно оскъдно домакинство, а на идващия стадий да спрем да даваме на хората въглища, като ги сменяем с подкрепяне за различен тип отопление, счита Сандов.

И показва, че третият стадий в този развой изисква да се откри решение на казуса освен като се дофинансира семейството.

,,Ако до момента добавяхме малко повече подкрепяне всяка година, можехме още преди пет години да сме решили казуса, като сме създали дома на това домакинство енергийно по-ефективен, тъй че то да може да покрива с по-малко разноски своята сметка за отопление през зимата'', споделя още министърът.

Той акцентира, че са нужни промени в метода ни на живот, в това число и в метода на отопление.

И дори не толкоз поради предстоящото отрицателно решение на Съда на Европейския съюз против страната ни за непостигнати правила за качество на въздуха, а тъй като е по-полезно за всички нас да живеем в надеждна и чиста околна среда, която ще ни направи по-здрави хора, показва Сандов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР