Енергийните министри от силното развитите държави от Г-7 призоваха групата

...
Енергийните министри от силното развитите държави от Г-7 призоваха групата
Коментари Харесай

Г-7 апелира ОПЕК да увеличи производството, за да подкрепи петролния пазар

Енергийните министри от мощното развитите страни от Г-7 приканиха групата на страните производителки на нефт от ОПЕК да добива повече нефт, защото съветската война в Украйна подвигна цените на " черното злато " до най-високите им равнища от десетилетие насам.

Призивът се съдържа в заключителното официално съобщение на срещата на министрите на енергетиката и околната среда на Г-7 в Германия, която поема ротационното председателство на групата на развитите индустриални стопански системи.

Министрите означиха, че войната е провокирала повишение на цените на петрола, природния газ и въглищата, предизвиквайки скок на инфлацията, която оказва голям напън върху семействата с ниски приходи, както и върху бизнеса и промишлеността.

" Призоваваме страните производителки на нефт и газ да работят по виновен метод и да реагират на стягането на интернационалните пазари, като означаваме, че ОПЕК има основна роля ", споделиха енергийните министри от Г-7.

Те също по този начин показаха, че е въпрос от " особена неотложност " за Европейският съюз да понижи зависимостта си от съветския природен газ и подчертаха значимата роля, която увеличените доставки на полутечен природен газ могат да играят, " с цел да се смекчат евентуалните спирания на доставките на тръбопроводен газ, изключително за европейските пазари`.

По-рано този месец водачите на Г-7 поеха ангажимент за техните страни да отстранен зависимостта си от съветската сила, в това число посредством възбрана на вноса на съветски нефт.

Европейски Съюз продължава да разисква разновидността за ембарго на съветския нефт, макар че Унгария е срещу сходна глоба. /БНР
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР