Енергийната зависимост от Русия трябва да бъде преодоляна постепенно, в

...
Енергийната зависимост от Русия трябва да бъде преодоляна постепенно, в
Коментари Харесай

Германия с огромна безработица, в случай на отказ от руския газ

Енергийната взаимозависимост от Русия би трябвало да бъде преодоляна последователно, в противоположен случай Германия ще бъде изправена пред отрицателни последствия. „ Споделям мнението на федералното държавно управление, че в кратковременен проект можем да се оправим без нефт и въглища от Русия. Газът е доста по-труден. Трябва да вземем поради следствията за по-голямата част от популацията. Ако спрем газа от Русия за една нощ, ще се сблъскаме с голяма безработица, обществен крах и демократични разтърсвания “, сподели министър председателят на Бавария Маркус Зьодер в изявление, оповестено във вестниците на публицистичната група Funke.

Германското държавно управление ще стане без значение от доставките на въглища и нефт от Руската федерация до една година. За замяна на доставките на газ се построяват два LNG терминала на север.
Зьодер също по този начин предложи удължение на живота на 5 атомни електроцентрали в Германия на фона на сложната енергийна обстановка. „ Затварянето на трите настоящи атомни електроцентрали до края на годината е сериозна идеологическа неточност. Те доставят електричество на 10 милиона семейства. Трябва да удължим употребата на пет атомни електроцентрали с още пет години, с цел да можем имат задоволително време за реализиране на задачите за зелена сила ", сподели той. Германският канцлер Олаф Шолц преди този момент се разгласи срещу удължаването на живота на атомните електроцентрали.

Германия реши да приключи нуклеарната сила през 2011 година в отговор на злополуката във Фукушима в Япония. На 1 януари 2022 година три от последните шест атомни електроцентрали в Германия бяха изключени от мрежата. Сега в страната остават три електроцентрали от този вид: в Бавария, Баден-Вюртемберг и Долна Саксония. Те би трябвало да бъдат изключени след 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР