Енергийната сигурност се оказва основна тема в политическия дебат и

...
Енергийната сигурност се оказва основна тема в политическия дебат и
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: България винаги е имала ключова роля по отношение на ядрената енергетика

Енергийната сигурност се оказва съществена тематика в политическия спор и na обществеността. Отне малко на време на някои страни да осъзнаят, че възобновимите енергийни източници са част от енергийния микс, само че с цел да приказваме за енергийна сигурност, на нас ни е нужна базова енергийна мощ. Изборът беше много стеснен и това, което се оказа печелившо, е нуклеарната енергетика. Това съобщи Цветелина Пенкова - български евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, вицепрезидент на Групата за поддръжка на нуклеарната енергетика в Екологичен потенциал.
България постоянно е имала основна роля във връзка с нуклеарната енергетика. Нивото на нашите експерти е доста високо. Хората, които схващат от нуклеарна енергетика, го знаят, смята Пенкова.
Проблемът е когато сменяме главната политика. Със промяна на всяко държавно управление се сменяха разнообразни планове. Трябва да имаме дълготрайна политика и проект, който изисква периоди с избрани проценти, безапелационен е българският евродепутат.

Цветелина Пенкова провежда основна конференция с представителите на европейската енергийна промишленост и евродепутати, както и с водещите представители на българската енергийна промишленост. Събитието се организира под наслов: „ ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ- ОСНОВА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИНДУСТРИЯ. РОЛЯТА НА БЪЛГАРИЯ “,
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР