Енергийната схема, която ви плаща да намалите потреблението си през

...
Енергийната схема, която ви плаща да намалите потреблението си през
Коментари Харесай

Енергийната схема, която ви плаща да използвате по-малко електроенергия, ще работи през цялата година

Енергийната скица, която ви заплаща да намалите потреблението си през зимата, ще се върне тази година, само че към този момент ще работи през цялата година.

Операторът на електроенергийните системи на националната мрежа (ESO) удостовери, че известната скица за гъвкава услуга за търсене (DFS) е настроена да работи през цялата година. Във вторник ESO разгласи, че към този момент няма да употребява услугата единствено като „ зимен случай “.

Въведена през 2022 година, Demand Flexibility Service е скица, която изплаща пари в брой на платците на сметки за понижаване на тяхното ползване на електрическа енергия по време на пиковите часове на приложимост. Тази скица оказва помощ за понижаване на търсенето за понижаване на натиска върху мрежата и попречване на евентуални спирания на тока. Миналата зима 2,6 милиона се записаха да употребяват услугата.

ESO също по този начин разкри, че работи по проекти за „ увеличена “ версия на услугата, която може да накара хората да заплащат да употребяват спомагателната сила, генерирана от в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР