Енергийната криза в най-голямата икономика в еврозоната е преодоляна и

...
Енергийната криза в най-голямата икономика в еврозоната е преодоляна и
Коментари Харесай

Президентът на Бундесбанк: Енергийната криза приключи, германската икономика е готова за възстановяване

Енергийната рецесия в най-голямата стопанска система в еврозоната е преодоляна и Германия има „ вътрешен ресурс на сигурност “, с цел да се възвърне от двойния потрес, породен от пандемията от Covid-19 и военният спор в Украйна. Това предвижда президентът на Бундесбанк Йоахим Нагел пред

Според оценките на Международния валутен фонд немският БВП ще се свие с 0,1% тази година и ще нарасне с 1,1% през 2024 година Но шефът на Бундесбанк е по-голям оптимист от МВФ. „ През последните няколко месеца немската стопанска система демонстрира положителни резултати, което демонстрира нейната дарба да се приспособява към обстановката, защото енергийната рецесия е повече или по-малко решена. Доскоро имахме мотив за безпокойствие, само че в този момент прогнозите ни станаха по-оптимистични “, разяснява Йоахим Нагел.

Президентът на Бундесбанк също по този начин означи напредъка на Германия в диверсификацията на източниците за доставка на полутечен природен газ и нейните солидни складови ресурси, значително заради миналата топла зима.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР