Енергийната криза и пандемията от коронавирус са сред предизвикателствата, с

...
Енергийната криза и пандемията от коронавирус са сред предизвикателствата, с
Коментари Харесай

Йотова за новия кабинет: Предизвикателствата са енергийната криза и коронавирусът

Енергийната рецесия и пандемията от ковид са измежду провокациите, с които би трябвало да се оправи служебното държавно управление. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Първо да им пожелая доста храброст и кураж, тъй като не са една и две рецесиите, с които би трябвало да се преборят за един доста стеснен интервал от време. Надявам се да има след изборите постоянен и постоянен кабинет. Те имат две съществени задания - да върнат стабилността на страната и втората е да обезпечат сигурността на българските жители - от енергийните доставки до обстановката с коронавирус ", сподели тя.

По мотив думите на Корнелия Нинова, че служебният кабинет е реваншистки по отношение на Българска социалистическа партия, Йотова сподели, че социалистите в кабинета са извънредно положителни специалисти. Подчерта, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани към решаването на рецесиите, а не към реваншизъм.



" Аз не зная какво е визирала госпожа Нинова, в случай че е визирала тримата министри, които и през днешния ден са членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия, считам че те са горделивост за всяка една партия, чиито членове са те - госпожа Лечева и Крум Зарков, и Явор Гечев. Това са хора които са се потвърдили експертно, професионално,политически, със свое мнение, със своя позиция. Нещата и решенията, които би трябвало да бъдат взети в идващите месеци, са доста по-важни от за българските жители от в сравнение с всевъзможен реваншизъм и спорворете с който и да било политически водач ", разяснява вицепрезидентът.

Йотова взе участие в гала, на която бяха отличени лауреатите в креативните състезания за деца и юноши от българските общности по света, които годишно се провеждат от Изпълнителната организация за българите в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР