Емоцията на тангото ще докосне на 30 май публиката в

...
Емоцията на тангото ще докосне на 30 май публиката в
Коментари Харесай

“Танго завинаги” в Градската художествена галерия на Варна | Концертът е с вход свободен

Емоцията на тангото ще допре на 30 май публиката в Градската художествена изложба “Борис Георгиев ” - Варна.

Началото е от 19:00 ч. в ГХГ-Варна на ул. “Л. Каравелов ” 1. Концертът е с вход свободен .

“Танго вечно ” / “Tango Forever ” е блестящо колоритна музикална вечер, представяща някои от най-известните танга и неаполитански песни, с богат и занимателен изпълнителски роман.

Първоначално продуциран и подложен в чест на стогодишнината на Астор Пиацола през 2021, планът включва ефектна селекция от композиции, както за глас, по този начин и инструментални. Квинтет в състав Сесим Бездюз, цигулка, Калина Христова, цигулка, Кристиана Алипиева, виолончело, Давиде Вендрамин, бандонеон, и Доач Бездюз, пиано, е в основата на спектакъла. Заедно с тях блестят вокалните реализатори Ина Кънчева – сопран и Бюлент Бездюз – тенор.

В програмата са включени творби на Астор Пиацола ( ”Микеланджело 70 ”, “Адиос Нонино ”, “Милонга дел Анхел ”, “Обливион ”, “Либертанго ”), Карлос Гардел ( ”Каминито ”, “Пор уна кабеза ”), както и “Guitarrea ” от Елдо ди Лазаро, Дичитенчело Вуже и Родолфо Фулаво, анонимната, само че обичана на всички времена “Малагеня салероса ” и други

Проектът е опция актьори от България, Турция и Италия да покажат по какъв начин изкуството сплотява и подава ръка за другарство, за независимост на духа и за вяра.

Продуценти на плана са Нов български университет, Турското посолство в България и Софийски музикални седмици 2022.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР