Емоционалният и психически момент е труден. Още не мога да

...
Емоционалният и психически момент е труден. Още не мога да
Коментари Харесай

Сензационна СНИМКА на Нинова, тя скочи на Борисов и разкри колко тежко е изкарала вирусa

Емоционалният и душевен миг е сложен. Още не мога да преживея гибелта на хората. Това съобщи в тв предаване водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която, откакто прекара ковид, стана доброволец.

"2-3 дни поред умираха хора, с които предните дни съм била. Не мога да привикна с това. Иначе физически работата е издържлива ", добави тя.

"Като доброволец върша това, което ми наредят лекарите. Чистим пространствата, дезинфекцираме коридори и пространства, раздаваме храна на болните, преобличаме ги, оказваме помощ им да се хранят, чистим кревати, сменяме чаршафи. Следобед се изнасят биологични и токсични боклуци в чували. Има ред ", сподели Нинова.

Запитана дали тя е на фотографията, разпространяваща се във фейсбук, Нинова отговори позитивно. "Това съм аз в коронавирус отделението на Окръжна болница ", посочи тя.


"Бях в болница, видях доста от изтощените лекари, медсестри и санитари и взех решение, че като изляза, ще оказа помощ с каквото мога. За жал правихме опити в Народното събрание и не се одобри закон за доброволчеството. Процедурата е строга, подписват се няколко типа документи, заявления ", сподели Нинова.

Относно обвиняванията на някои хора, че това, което прави, е ПР, водачът на Българска социалистическа партия съобщи: "Бих им споделила - заповядайте! Има задоволително работа за всички. Елате единствено един ден. Като видите очите на лежащите в отделението, ще си промените мнението. Недостатъчно фрагменти, изтощени хора... ".

"Аз видях трите страни на ковид-кризата. Бях болна от К-19 и знам каква е борбата, беше мъчно. Бях на системи със задушаване, болки, тресчица. Бях от страната на болните хора. Сега съм на страната на тези, които се грижат за болните. Виждам труда и напъните. Отделно съм ръководител на парламентарна група и най-голямата опозиционна група - там, където взимаме решенията ", съобщи Нинова.

"Днес народен представител от ГЕРБ си разреши жлъч във връзка с доброволчеството. Призовавам ги да дойдат единствено за един ден там ", сподели тя. По думите й, в случай че дойдат единствено за един ден, депутатите от ГЕРБ ще осмислят деликатно гласуването и няма да го вършат механично, а ще се замислят много по-обстойно какви решения да взимат.

"Трябва да решим въпроса с лекарите и медсестрите, със заплащането и развиването им. Заплатите им да не зависят ситуационно и да се чудят дали ще получат нарастване или не, да не се настройват един против друго. Призоваваме да има държавна разпоредба за установяване на ззплащането на хората в опазването на здравето. Тоест те да са обезпечени, че имат базов приход ", посочи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя разкритикува и държанието на Борисов.

"Искаме в България да се съблюдават закони. Няма министър председател в Европа, който 1 година да не е стъпвал в Народното събрание, изключително в рецесия. Всяка седмица министър председателят в европейските страни са в парламентите, осведомят какво се случва. Обсъждат се и се взимат решения. Тук нищо сходно ", разяснява Нинова.

"Борисов дава изявленията от фейсбук и от джипа си - по този начин не се ръководи страна държавнически ", безапелационна бе тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР