Емирствата искат да се превърнат в едно от чудесата на

...
Емирствата искат да се превърнат в едно от чудесата на
Коментари Харесай

В Дубай мислят да правят летящо автономно „метро” на слънчева енергия

Емирствата желаят да се трансфорат в едно от чудесата на света, подготвяйки се за края на петролната епоха. За задачата се хвърлят милиарди в нови инициативи, които целят да приковат международното внимание.

В случая ще ви разкажем за новото начинание на Roads and Transport Authority (RTA) на Дубай, която неотдавна подписа два меморандума за съгласие с две разнообразни компании, които желаят да предложат едно нещо: новаторски еко публичен превоз.

Става въпрос за самостоятелни капсули, движещи се над земята по особено построена инфраструктура, захранвани от слънчева сила. Различни са фирмите и методите, които се създават, с цел да се предложи опция на сегашния метод за предвижване в и сред метрополисите. Илон Мъск от дълго време мечтае това да се случва хипербързо, като със задачата се занимава неговата Boring Company. Писали сме неведнъж за летящи таксита, които ще станат действителност, има планове за трен, който да свързва Дубай и Индия.

Но дано се върнем към двата плана, подписани с английска и щатска компании. Целта и на двата е да се облекчи задръстването, като в това време се предложи по-бърз, по-ефикасен, по-чист и по-евтин метод за напредване от точка А до точка Б. Проекти се правят оценка, само че желанието е за създаване на нов тип превоз.

Идеята за капсулите употребява система, наречена Floc Duo Rail, която на процедура съставлява двойна писта, издигната над земята. Капсулите ще се движат самостоятелно, а те ще се зареждат от слънчева сила.

В момента множеството градове употребяват метро и наземен публичен превоз, само че като че ли въздуха остава неексплоатирано поле. Проблемът на метрото е, че то коства доста скъпо за създаване.

Колко по-евтина и какъв брой пасажери може да транспортира сходна транспортна система, четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР