Емилиян Лилов, Дойче велеРусия има проблеми сосигуряването на достатъчно войнициза

...
Емилиян Лилов, Дойче велеРусия има проблеми сосигуряването на достатъчно войнициза
Коментари Харесай

Как Русия принуждава чужденци да се бият срещу Украйна

Емилиян Лилов, Дойче веле

Русия има проблеми сосигуряването на задоволително войнициза фронта в Украйна и е почнала да набира задгранични бойци на контракт -най-вече от Индия и Непал.

Има обаче от ден на ден индикации за това, че тези мъже не се бият и не умират по бойните полета в Украйна по своя воля, а сапривличани в съветската войска от трафиканти на хора, в това число с лъжливи обещания.Властите употребявали изаплахи. Индийското държавно управление към този момент е удостоверило гибелта на няколко души. С тематиката се занимавапопулярното предаване ZDF frontal.

Разказ от фронта: " Ако някой откаже, го бият "

По-рано този месец в новините на публичната телевизия беше обявено за група индийски бойци на контракт вУкрайна, които в трагично видео се обръщаха към индийското държавно управление с молба да се намеси, с цел да бъдат демобилизирани. Техният вик за помощ обаче наподобява е останал глас в пустиня, защото в това време беше доказано, че тези мъже наложително са били изпратени да се бият в Южна Украйна. Репортерът на ZDF Арндт Гинцел е съумял да се свърже по телефона с един от тях, а записът на диалог беше излъчен в предаването на ZDF.

От него излиза наяве, че индийците биват изпращани да се бият в предните линии, че не им дават никаква храна и че се опасяват да не се разболеят. " Картината е доста мрачна. Не получаваме нищо за ястие. Всички ще се разболеем. Няма нищо за ястие, нищо. И накъдето и да погледнеш -само мъртви хора. Всички сме толкоз уплашени ",казваГурпрет Сингх.

По-нататък той описвадраматичната обстановка на фронта-атакуващи танкове, непрестанни детонации и набези с дронове. В неговата част са били 17-18 момчета, от които единствено трима или най-вече четирима са се върнали, а другите са починали. И никой не знае къде лежат телата им. На въпрос на репортера от ZDF по какъв начин са попаднали на фронта, 20-годишният индиец споделя следното: " Те употребяват насила. Блъскат ни, ритат ни. Ако някой откаже, го бият. "

Сингх споделя, че се намира в село Садове в Запорожка област, на няколко километра от градТокмак. Там от месеци се водят тежки сражения, а обществените мрежи са цялостни с фрагменти на заличавания и ранени бойци, които в това число се самоубиват,разказват още публицистите от немската обществено-правна телевизия.

" Отидохме като туристи в Русия "

От ZDF са разкрили майката на момчетов едно индийско селце в щата Пенджаб. " Моля се синът ми да се върне ", споделя Балджиндер Каур. Жената към този момент е открила контакт с индийските управляващи, които се пробват да върнату дома на тези бойци непредпазливо. Индийски федерални прокурори даже са почнали следствие за трафик на хора, научаваме още от предаването.

Известно е и по какъв начин тези млади момчета са се озовали в съветската войска: били са туристи вРусияи в хотела се записали за туристическа обиколка. Визите на част от хората в групата били с изтекли, на други още важали, споделя Гурпрет Сингх. Те били задържани и застрашени с 10 години затвор, в случай че не постъпят в съветската войска. Първите 2-3 дни мъжете се противили, само че ги оставили без всякаква храна. Не им разрешавали и да приказват между тях, до момента в който най-после не склонили да подпишат.

На въпрос на ZDF frontalкакви други мъже има в неговия отряд и кои са убитите, Сингх споделя " Тези, които бяха там с нас, бяха от Камерун, единствено двама или трима бяха руснаци. Ние заварихме там още двама или трима индийци. Единият беше улучен в крайници, а на другия половината от тялото му беше отнесено от детонация. "

Путин се пробва да активизира чужденци

Подобни истории се чуват от хора с разнообразни националности. НЦЦ описват за киргизстанецаБекназар Боругул уулу, който е работел в Русия, само че е направил закононарушение и е вкаран в пандиза.Мъжът е вербунани пратен на фронта в Украйна, където съумява да оцелее, само че при завръщането си в Киргизстан е наказан на пет години затвор, тъй като се е бил за непозната войска.

В началото на януариВладимир Путинподписа декрет, който улеснява приемането на поданство от задгранични бойци,които се бият за съветската войска.Той е доказателство за напъните да се направи военната работа допустимо най-привлекателна за чужденците, разяснява НЦЦ. Случаи като този на индиеца Гурпрет Сингх повдигат съществени въпроси до каква степен присъединяване им е непринудено.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР