Емилиано Сала - футболистът, който трябваше да се присъедини към

...
Емилиано Сала - футболистът, който трябваше да се присъедини към
Коментари Харесай

"Самолетът ще се разпадне. Страх ме е!" - последните думи на Емилиано Сала

Емилиано Сала - футболистът, който трябваше да се причисли към " Кардиф " като ново попълнение от " Нант " за рекордните за уелския клуб 15 млн. паудна, а след това изчезна, откакто самолетът му падна над Ламанша, е изразил терзание от положението на летателния уред след политане.

В къси известия до приятелите си, 28-годишният аржентинец декларира, че самолетът не наподобява благонадежден и даже се майтапи - " Ако няма новини от мен в идващия час и половина, пратете някого да ме търси! ".



" Какво става, момчета? Как сте? Тук, в " Нант ", единствено работих, работих и работих. Нямаше край! Сега съм в този аероплан, който всеки миг ще се разпадне. Отивам към Кардиф, където ще стартира всичко изначало. Следобед ще стартира тренировки с новия си тим ", гласи първото известие.

Минути по-късно Сала изпраща и второ: " Всичко наред ли е, момчета? Ако нямате новини от мен в идващия час и половина, пратете някого да ме търси. Започвам да се опасявам! ".
Потвърдено: Футболист на " Кардиф " е бил на борда на липсващ аероплан Емилиано Сала подписа с отбора от Висшата лига преди няколко дни
Нападателят не за първи път се качва на този аероплан. Със същия той пътува от Кардиф до Нант в неделя (20 януари), откакто е финализирал договорката. Тогава той се оплакал на приятелите си, че пътуването е било много необичайно и с проблеми, а машината е издавала " странни звуци ".

По непотвърдени данни самолетът е направил 3-4 несполучливи опита за политане преди злощастния полет. Операцията за намиране на футболиста и водача, които са били на борда, към момента не е завършила дефинитивно, като френски и британски управляващи претърсват водите в светлата част на денонощието, само че без триумф досега.

Снимка: Reuters

Голяма част от почитателите на " Нант " и " Кардиф " употребяват обществените мрежи, с цел да вдъхнат вяра на фамилията на футболиста. Баща му, майка му и сестра му към този момент дойдоха в Париж, като показаха вяра Сала да е оживял след случая.

" Не знам какво да мисля сега. Часовете минават и започваме да се приготвяме за най-лошото. Говорих с него в неделя и той беше доста благополучен, тъй като преминаваше в по-голям клуб. Нещата вървяха добре, той играеше добре. След това пристигна тази вест. Сега не знам какво да мисля! ", съобщи в късото си послание бащата на Емилиано - Хорацио Сала.

Снимка: Reuters

Заради нещастието някогашният клуб на нападателя " Нант " отсрочи мача си за Купата на Франция против " Ентенте ", който трябваше да се състои в през днешния ден (23 януари).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР