Документи: Млада майка бягаше от двама мъже преди смъртоносната стрелба в източната част на Инди

...
Емили Лий Анна Уилис молеше за помощ мигове преди да
Коментари Харесай

Емили Лий Анна Уилис молеше за помощ мигове преди да бъде смъртоносно простреляна в източната част на града, гласят съдебни документи.

27-годишната майка на едно дете е намерена на тротоара с огнестрелни рани в блок 200 на North Rural Street близо до пресечката му с East Washington Street, според столичното полицейско управление на Индианаполис.

p>

Уилис беше транспортирана в болница в критично състояние, където почина след стрелбата на 28 август.

Преди да бъде застреляна, сива Хонда Сивик се приближи до Уилис, карайки я да изкрещи "оставете ме на мира" няколко пъти, вероятна причина за клетвена декларация срещу обвинения й убиец. По-рано полицията каза, че смята, че Уилис е участвал в кавга преди стрелбата.

Свидетели казаха на полицаите, че са забелязали Honda да кара през алеята към църковен паркинг около 21:00 часа. Нищо не изглеждаше неуместно, докато превозното средство не стигна до входа на парцела и обитателите започнаха да говорят с Уилис, който вървеше по тротоара.

Уилис тръгна на юг по Rural Street, преди да се обърне, да избяга на север и да помоли за помощ. Тогава някой от пътническата седалка на Honda е стрелял около 20 изстрела по нея, според клетвената декларация.

Детективите проследиха заподозрян по случая, използвайки видео за наблюдение от близката библиотека и показания на няколко свидетели.

34-годишният Деонта Нелсън беше арестуван на 1 септември във връзка със стрелбата и е изправен пред предварителни обвинения в убийство и незаконно притежание на огнестрелно оръжие от сериозен престъпник.

Библиотека видео за наблюдение помага на полицията да намери кола

От мястото на стрелбата полицията разговаря с приятел на Уилис, който каза, че я е оставил да излиза с други приятели около 16:00 часа. Близо четири часа по-късно Уилис изпрати съобщение до съпругата на приятеля си с молба за помощ.

„Уилис заяви, че двама мъже се опитват да я примамят в колата си, но тя не искаше да влезе в автомобила с тях“, гласи клетвената декларация за вероятната причина за ареста на Нелсън. „Емили им каза, че е в библиотеката и че трябва да я вземат.“

Видео от камера за наблюдение от библиотеката показа как Уилис се опитва да избяга от двама мъже в сива Хонда, включително един, облечен в яркочервена качулка. Разследващите също откриха регистрационен номер на Honda и използваха камери за четене на регистрационни номера и други бази данни, за да го проследят до жилищен комплекс на около 2,5 мили от мястото, където е станала стрелбата.

По-късно полицията спряла превозното средство, тъй като било ненадлежно регистрирано. Шофьорът на Honda казал на полицията, че е шофирал колата, когато Уилис е била простреляна, и казал, че мъжът, който я е застрелял, е спал в апартамента си, гласи клетвената декларация.

Следователите получиха заповед за претърсване на апартамента и вътре намериха яркочервена качулка и пистолет Glock. Клетвената декларация не включва подробности относно мотивите за стрелбата.

Още престъпления в Индианаполис: Бягство с лека закуска до бензиностанция в западната част на града завърши с двойно убийство, сочат съдебните записи

В интервю с полицията Нелсън заяви, че е бил в района, за да стреля със зарове по време на стрелбата и че познава и е виждал Уилис, но отрече да е стрелял по жената, според клетвената декларация.< /p>

Адвокатът на Нелсън все още не беше вписан в онлайн съдебните регистри преди публикуването на тази статия.

На въпрос дали шофьорът на Honda може да бъде обвинен в смъртта на Уилис, говорител на IMPD каза, че разследването продължава и че прокуратурата на окръг Марион взема окончателни решения за обвинения.

Свържете се с Джейк Алън на [email protected]. Следвайте го в Twitter @Jake_Allen19.

Тази статия първоначално се появи на Indianapolis Star: мъж от Индианаполис, арестуван за убийството на Емили Уилис на Rural Street

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР