Емблематичният за Пазарджик ресторант Полски Боровец вече не съществува. Тези

...
Емблематичният за Пазарджик ресторант Полски Боровец вече не съществува. Тези
Коментари Харесай

Една легенда си отиде: Багери сринаха Полски Боровец

Емблематичният за Пазарджик ресторант " Полски Боровец " към този момент не съществува. Тези дни багери са захванали изоставената му и полуразрушена от времето постройка и са я сринали до основи. Така от тогавашното заведение остават единствено спомените на по-възрастните, които са го посещавали, до момента в който е работело.

Популярният в предишното ресторант (не единствено в Пазарджик, само че и отвън рамките му) се намира на края на града, в региона на огромния магазин " Крез ". И може би разрушаването му щеше да остане неусетно, в случай че не беше набитото око на уважавания локален фотограф Никола Колев, който е бил в подобаващото време на мястото, с цел да запечата за историята момента, когато багерите " изяждат " последните останали стени от постройката. Снимките, оповестени от Колев в обществените мрежи, провокираха вълна от носталгия. Някои си спомниха по какъв начин са се женили в " Полски Боровец " или са кръщавали там децата си, други - за младежките си купони и лудории, свързани със заведението от соца.

Така или другояче, то заставам изоставено и неработещо с десетилетия. Вероятно още при започване на този край от тогавашната му база е било разграбено каквото може да се отнесе и да се изкара някой лев от него. На моменти се е превръщало в котило на съмнителни видове. А в последните години постройката - колкото и да е била здрава в миналото, към този момент беше неспасяема развалина и в действителност тъжна панорама, посрещаща влизащите в града. От пръв взор си личеше, че ще е по-скъпо да се ремонтира, в сравнение с да се построи нещо ново на нейно място.

" Няма по какъв начин да се върне социализмът " - гласи един от мненията под фотосите на Колев. " Господи, какъв брой мемоари човешки рухнаха! " - възкликва различен консуматор. Трети се връщат към ученическите си години, когато наоколо е имало и МУЦ (междуучилищен център).

По информация на " Марица " парцелът е платен от пазарджишки бизнесмен и общински консултант. До момента той се е занимавал с други типове бизнес, само че в този момент очевидно е решил да строи. В терена е планувано да се издигне комплекс от публични и жилищни здания с детски площадки и зелени зони за отдих.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР