Емблематичният надпис Холивуд в Лос Анджелис навършва 100 години и

...
Емблематичният надпис Холивуд в Лос Анджелис навършва 100 години и
Коментари Харесай

Надписът Холивуд навършва 100 години: Каква е историята зад него

Емблематичният надпис " Холивуд " в Лос Анджелис навършва 100 години и в чест на годишнината ще бъде осветлен с истинските си светлини. 

На 8 декември 1923 година знакът, на който написа " Hollywoodland ", е осветлен за първи път, с цел да популяризира първокласно жилищно строителство в холивудските хълмове - през 40-те години знакът е скъсен на " Hollywood ".

Тази вечер знакът ще бъде осветлен още веднъж с някои от истинските светлини от 1923 година, а две по-малки реплики ще пресъздадат по какъв начин в миналото е мигал в нощта като " Холивудленд ", оповестява KTLA.

It’s iconic, it’s known all over the world, and it officially turns 100 today! Happy birthday to the one and only Hollywood sign! ⭐
— ABC7 Eyewitness News (@ABC7)
Групата с нестопанска цел Hollywood Sign Trust съхранява забележителността и се е погрижила знакът да получи нов пласт багра за огромния ден. За преобразяването на знака за годишнината са изразходвани 400 галона бяла багра.

Издателят на " Ел Ей Таймс " Хари Чандлър построява билборда за 21 000 $ преди един век.  Чандлър е виновен за още доста емблематични за СоКал забележителности от 20-ти век - в това число Колизеума в Лос Анджелис, хотел " Билтмор ", Холивуд Боул и Калифорнийския софтуерен институт. 

Всяка писмен знак от забележителността на Лос Анджелис е висока 13,7 м и необятна най-малко 9 м - което я прави сложна за пропускане панорама при разглеждане на града на звездите. 

През 1923 година служащи употребяват мулета, с цел да изтеглят големите букви, направени от дърво и ламарина, по ската до мястото, където знакът се намира през днешния ден. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР