Емблематичните и любими на поколения българи шоколадови бонбони „Тримонциум“, „Амфора“

...
Емблематичните и любими на поколения българи шоколадови бонбони „Тримонциум“, „Амфора“
Коментари Харесай

Вижте кой ще произвежда бонбоните Амфора, след като купи фалиралата Захарна фабрика – Пловдив

Емблематичните и обичани на генерации българи шоколадови бонбони „ Тримонциум “, „ Амфора “ и други сладости, които се произвеждаха във банкрутиралата Захарна фабрика – Пловдив, за шанс няма да отидат в историята. Техните търговски марки и промишлени дизайни, както и на останалите захарни и шоколадови произведения от портфолиото, ще не престават да живеят, само че в Балчик, написа „ Марица “.

Варненската компания „ ЗИВ “ ЕООД, с едноличен притежател Веселин Димитров, е придобил бизнеса със захарни произведения под марката „ КРИСТАЛ “. Освен „ Тримонциум “ и „ Амфора “, в марката вземат участие също „ Сюрприз “, „ Чаени “, „ Обикновени бисквити Захарен комбинат “, „ Цветен локум Кристал “, „ Марица “, „ БонБон “, „ Топката Кристал “, „ Крайморие “, „ Гергана “ и други.

От варненското сдружение прецизираха, че в обсега на договорката влиза и покупка на машини и уреди за производството на захарни и шоколадови произведения с посочените марки, софтуерна документи, ноу-хау и връзки свързани с тези артикули. Демонтажът и превозването на машините към морския град към този момент е в ход.

„ Това придобиване има основно значение в развиването на нашият бизнес и е една от най-големите, и значимите покупко-продажби на българския корпоративен пазар в последните години.

Придобиването на този бизнес добавя съвършено бизнес модела на ЗИВ, като ни дава опция да увеличим доста пазарните си позиции в категория Сладки бисквити и Сухи пасти, а в това време дава опция на компанията да навлезе в нови пазарни категории като Шоколадови бонбони, Захарни бонбони и Локум “, съобщи Веселин Димитров.

Директорът Маркетинг и продажби в компанията Красимир Добрев, разяснява, че се отнасят с голямо почитание към историята на всички марки в портфолиото на КРИСТАЛ.

Той е уверен, че ще продължат да работят и да развиват КРИСТАЛ като независима марка в тяхното портфолио, запазвайки духа и традициите на към този момент 110 годишната компания.

Сделката по придобиване на бизнеса е финализирана през месец май сред "ЗИВ " ЕООД и компания „ Скегуей Корпорейшън “ ЕООД, с едноличен притежател Ралица Тошкова. Тя е съучастник в „ Захарна фабрика Пловдив “ ООД дружно със сина на Ветко Арабаджиев - Владимир.

Фамилията, която до неотдавна беше в ареста, а в този момент под домакински арест, е последният притежател на несполучливо приватизирания соцгигант. Раздържавяването започва през 1996 година и от този момент до момента мина през няколко ръце. На мястото на някогашната захарна фабрика следва да се осъществя футуристичният мегапроект “CRYSTAL TOWERS”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР