Емблематичната ирландска певица Шиниъд О'Конър почина на 56-годишна възраст, съобщи

...
Емблематичната ирландска певица Шиниъд О'Конър почина на 56-годишна възраст, съобщи
Коментари Харесай

Певицата Шиниъд О’Конър почина на 56 години

Емблематичната ирландска певица Шиниъд О'Конър умря на 56-годишна възраст, заяви изданието Irish Tmes, представено от организация Ройтерс.
Известната изпълнителка от Дъблин издаде 10 студийни албума, а песента й Nothing Compares 2 U беше оповестена за сингъл номер едно в света през 1990 година от Billboard Music Awards.
Шиниъд О'Конър получи встъпителната премия за типичен ирландски албум на музикалните награди RTÉ Choice по-рано тази година.
Шиниъд О'Конър има 10 студийни албума. Първият " Лъвът и кобрата " (The Lion and the Cobra) е публикуван пред 1987 година и влиза в класациите топ 40 на Съединени американски щати и Англия.
Световна популярност обаче и носи нейният втори албум. " I Do Not Want What I Haven't Got, " който включва шлагера " Nothing Compares 2 U, ". Оригиналът на песента е на Принц, само че става същински известна в нейното осъществяване. Албумът, от който е песента пък печели " Грами " в категорията различна музика.
По-рано този месец О'Конър написа на страницата си във Фейсбук, че се е върнала в Лондон след 23 години и приключва албум, който ще бъде публикуван през идната година. Тя показа и проектите си за турне в Австралия и Нова Зеландия през 2024 година и в Европа и Съединените щати през 2025 г, показва " Варайъти ".
Причината за гибелта на О'Конър не е оповестена, само че в продължение на години тя се бори с редица душевен болести. Миналата година едно от трите и деца - 17-годишният Шейн се самоуби.
В изявление от 2007 година О'Конър разкрива, че през 2003 година е диагностицирана с биполярно разстройство, а през 1999 година е направила опит за самоубийство на 33-ия си рожден ден. През 2015 година О'Конър разгласява на страницата си във Фейсбук пост, в който споделя, че е взела свръхдоза вследствие на проблеми сред нея и Донал Луни, някогашния ѝ брачен партньор и татко на най-малкото ѝ дете Шейн. Ирландската полиция обаче заяви, че певицата е била открита жива и здрава.
През август 2017 година тя разгласява прочувствен видеоклип на страницата си във Фейсбук, в който съобщи, че има три психологични болести и се усеща самотна, откакто е изгубила попечителството над 13-годишния си наследник Шейн. Допълва, че в продължение на години желае да се самоубие, като единствено психиатрите и лекарят ѝ я поддържат жива.
През 2018 година Шиниъд О'Конър разгласи, че е приела исляма и е сменила името си на Шухада.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР