Еманюел Макрон призова за Закон за купуване на европейски автомобили“,

...
Еманюел Макрон призова за Закон за купуване на европейски автомобили“,
Коментари Харесай

Макрон призова за закон в защита на европейските производители на автомобили

Еманюел Макрон прикани за „ Закон за пазаруване на европейски коли “, съобщи „ Политико “. Целта на сходен закон е да отбрани производителите на коли в Европа от конкуренцията в Китай и в отговор на подпомагащите политики на Съединени американски щати за локалното произвеждане.

В изявление по телевизионния канал „ Франс 2 “ френският президент разкритикува Европейския съюз, че е " прекомерно отворен " по тематиката за държавните дотации за електрически коли.

" Нуждаем се от закон " Купувай европейското " като американците, би трябвало да запазим [субсидиите си] за нашите европейски производители ", сподели Макрон. " Имате Китай, който пази своята промишленост, Съединени американски щати, които пазят своята промишленост, и Европа, която е отворена за всички ".

Франция е водеща страна в битката против неотдавнашния Закон за понижаване на инфлацията на Вашингтон. Той включва данъчни тласъци за американските консуматори да " купуват американско произвеждане ", когато става въпрос за избор на електромобил.

Европейският съюз, Южна Корея, Япония, Китай и Русия се оплакаха в Световната комерсиална организация, че тази мярка нарушава разпоредбите на интернационалната търговия, като незаслужено дискриминира задграничните производители.

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер също жигосах американската скица като " застрашаваща равенството " и повишаваща риска от " нова комерсиална война ".

В телевизионното изявление Макрон съобщи, че е разискал отговора на Европейски Съюз по време на обяд с немския канцлер Олаф Шолц в Елисейския замък по-рано. „ Политико “ прецизира, че не е ясно дали двамата водачи споделят едно и също мнение за това какви тъкмо стъпки да подхващат.

" [С Шолц] имаме действително съвпадане, с цел да продължим напред по тематиката, имахме доста добър диалог ", сподели Макрон.

Отношенията сред френския президент и немския му сътрудник са изострени на фона на различия по въпросите на енергетиката, защитата и стопанската система.

Но недоволството от американското законодателство наподобява е област, в която се сближават. Трябва да се има поради, че и в двете им страни се намират огромни производители на коли като „ Рено “ и „ Мерцедес-Бенц “.

Според консултант на френското председателство двамата водачи са се договорили да упорстват пред Европейската комисия да приготви отговор на американския Закон за понижаване на инфлацията. /БГНЕС

Париж / Франция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР