Еманюел Макрон обяви, че е време Франция да се върне

...
Еманюел Макрон обяви, че е време Франция да се върне
Коментари Харесай

Време е французите да свалят жълтите жилетки, призовава Макрон

Еманюел Макрон разгласи, че е време Франция да се върне към " разсъдъка " след месеци на митинги от антиправителственото придвижване " жълти жилетки ", оповестява " Политико ".

В последния от поредност " огромни диспути ", които Макрон организира с общности в страната в отговор на митингите, президентът се зае с туризма и изясни, че насилствените демонстрации не са положителни за имиджа на Франция в чужбина.

Макрон направи своите забележки на среща с кметове от селски регион в централна Франция, откакто изследване демонстрира, че за първи път повече от половината от популацията на Франция желае митингите на " жълтите жилетки " да приключат. Време е французите да смъкват жълтите жилетки, приканва президентът.

56% от интервюираните в изследване на Elabe за BFMTV, оповестено в сряда, считат, че придвижването би трябвало да спре с активизирането на хора да излизат на улицата - нарастване с 11 процентни пункта по отношение на предходния месец.

Докато болшинството от французите, 58% към момента поддържат или симпатизират на придвижването, то 64% считат, че седмичните митинги към този момент не отразяват първичните претенции на придвижването.

Преди това Макрон се е въздържал да приканва толкоз ясно за завършек на митингите, които не престават към този момент месеци.

Президентът е подсилен и от спад на безработицата и съществено повишаване в рейтинга си. В четвъртък националният статистически институт INSEE разгласи, че равнището на безработицата е спаднало до 8,8% - най-ниското равнище за десетилетие.

По-рано тази седмица анкета откри позитивно отношение както към Макрон, по този начин и към премиера Едуар Филип, което се е нараснало с 6% в границите на един месец. Въпреки това, рейтингът на президента към момента е невисок - 36%.

Телевизионният спор с кметовете бе съсредоточен към дефицита на лекари и публични услуги в селските общности. Между Макрон и кмет на социалистите обаче имаше раздразнителна обмяна на думи, обвиняване към президента и неговото държавно управление в " заклеймяване на кметовете в продължение на 18 месеца ".

Макрон отвърна: " Никога не съм казвал, че има прекалено много кметове или че са некомпетентни или да ги упреквам в клиентелизъм ".

Речта на Макрон към кметовете през май 2018 година, демонстрира, че той е споделил: " Няма да съм дрехата на някои определени длъжностни лица, когато те са ангажирани с неприятни политики или клиентелизъм ".

Дебатът в четвъртък, седмият по рода си, е по-лично ориентиран от предходните. Проведена е в дребна стая с към 30 кмета, вместо стотиците, които участваха в гимназии преди няколко седмици.

Длъжностно лице в обкръжението на Макрон разяснява, че неговият екип е " податлив да разнообрази форматите колкото е допустимо повече, с цел да включи допустимо най-широк кръг от популацията и да разреши на президента да събере оптимално количество противоположна връзка ".

След в началото високо равнище на интерес, телевизионните рейтинги на дебатите непрекъснато понижават.

Миналата седмица Le Parisien оповестява, че 1,2 милиона фенове са гледали първия спор през януари, до момента в който единствено 410 000 са гледали четвъртия. С още един знак за намаляване на интереса, един от трите основни новинарски канала на страната, LCI, не излъчи дебата в четвъртък в ефир. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР