Еманюел Макрон не е давал срок на България и Северна

...
Еманюел Макрон не е давал срок на България и Северна
Коментари Харесай

Доц. Спас Ташев: Макрон не ни е поставял срок за Северна Македония, Скопие е фабрика за фейк

Еманюел Макрон не е давал период на България и Северна Македония да реализират съглашение за започване на договаряния за участието на югозападната ни съседка в Европейски Съюз - Скопие популяризира подправени вести . Това съобщи пред Bulgaria ON AIR специалистът от " Института за проучване на популацията и индивида " при Българска академия на науките доцент Спас Ташев.

" Потърсихме някакъв формален източник на тази информация и не открихме такива думи на френския президент. Скопие е фабрика за подправени вести. Няма документ от Макрон до посланиците на Франция в Европейски Съюз, че до 14 декември ще стартират договарянията за евроинтеграцията на Скопие. " - разяснява той в предаването " Денят ON AIR ".

Според него сега най-големите последователи на участието на Северна Македония в Европейски Съюз са Русия и Сърбия.

" Русия е срещу разширението на Европейски Съюз, само че е с най-силното въздействие в Сърбия. А Сърбия е с най-голямо въздействие в Северна Македония. Москва и Белград споделят, че страната безусловно би трябвало да стан член на Европейски Съюз . Това е необичайно . " - означи Ташев.

Той беше безапелационен, че Северна Македония не желае нахлуване на българската стопанска система на техния пазар, тъй като основават работни места и чувство за връзка с България. А икономическите връзки ги стопирало държавното управление. Имало случаи на фрапантни преследвания на български вложители.

" В коритото на Вардар имаше три атракционни кораба. Един от тях - на български вложител. Кметът на Скопие, който загуби изборите, си сложи за цел да го унищожи и го направи. България не реагира съответно да отбрани тази инвестиция. " - не скри разочарованието си доцент Ташев.

Според него, позицията на претендиращата за управнически мандат партия " Продължаваме промяната " по тематиката със Северна Македония е претърпяла последователност.

" Преди 2 седмици нейни представителите правеха изявления, които бяха смущаващи. Вчера видяхме много твърда позиция , която се припокрива с думите на Радев на срещата в Словения. Правата на българите ще бъдат отстоявани. " Продължаваме промяната " с изключение на отбраняване на историята и правата на индивида, вкара и икономическия метод в двустранните връзки. Но към този момент са едни положителни пожелания, следва да забележим по какъв начин този стопански метод ще проработи. " - уточни специалистът.

Той изрази вяра, че ще се сформира съдружно държавно управление, което да отбрани ползите на България.

" Политическото доверие, което получиха, е доста нежно. Не бива да се вършат пропуски по въпрос, който е сензитивен за всички български жители. " - сподели още доцент Ташев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР