Ема Радукану шокира целия свят преди година, когато тръгнала от

...
Ема Радукану шокира целия свят преди година, когато тръгнала от
Коментари Харесай

След провала на US Open: Радукану с разочароващо поражение от световната №213 в Словения

Ема Радукану шокира целия свят преди година, когато тръгнала от квалификациите на US Open 2021, тогава още 18-годишна британката извървя целия път до купата, без даже да загуби сет и огромните прогнози за нейното бъдеще не закъсняха. Тийнейджърката обаче надалеч не се оправи с всичките упования върху плещите си и разочароващото ѝ показване през тазгодишния тенис сезон доближи своята връхна точка преди близо три седмици на Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто Радукану отпадна още на старта в шампионата и загуби голяма част от точковия си актив, свличайки се до 83-тото място в международната класация.

Представителката на Острова побърза да се отърси от случилото се и се включи на конкуренцията в Порторож, като започва победоносно, само че в мача си от осминафиналната фаза през днешния ден игра със сериозен физически дискомфорт, който в последна сметка се оказа гибелен за присъединяване ѝ на надпреварата в словенския град и тя претърпя тежко проваляне от международната номер 213 Анна-Лена Фридзъм след 5:7 6:0 3:6, за малко над два часа на корта. Германката, която в първите си думи след гръмкия триумф го дефинира като един от най-хубавите в кариерата си, ще срещне 20-годишната Диян Пари на 1/4-финалите.

Двубоят имаше своето неизмеримо начало, което обаче все по-често свикнахме да следим в мачовете на Ема в последно време, като станахме очевидци на брейкболи във всеки от първите седем гейма, само че фаворитката остана по-устойчива и справедливо излезе с пробив задатък в лидерската позиция от създалата се обстановка - 4:3. Британката разчупи създалата се наклонност, печелейки идното си подаване на нула, преди след това още веднъж да подсети за слабите си резулатите и като се изключи че профука четири сетбола, то тя инкасира серия от четири поредни гейма, с цел да забележим цялостен поврат на събитията и откриващият сет беше записан на сметката на Фридзъм.

В паузата сред обособените елементи някогашната шампионка от US Open се възползва от правото си на медицински таймаут, който за нейна наслада, незабавно подейства и видяхме цялостна трансформация в представянето на топ поставената, която не остави никакви шансове на съперничката си и ѝ върза " геврек ", с цел да възвърне равенството в общия резултат.

Третият и съдбоносен сет по нищо не приличаше на това, което гледахме до този миг и сервиращите се справяха изненадващо добре, като вървяха ръка за ръка в печеленето на геймовете си. Сблъсъкът обаче не се оказа лишен от късна драма и под знака на физическия дискомфорт Радукану се сгромоляса гръмко, предавайки началния си удар с поредност от грешки, а международната номер 213 беше безкомпромисна пред разкрилата ѝ се опция и затвори срещата на личен сервис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР