Елвис Пресли е име, превърнало се в легенда още приживе.

...
Елвис Пресли е име, превърнало се в легенда още приживе.
Коментари Харесай

Елвис Пресли и Triumph - видео

Елвис Пресли е име, трансформирало се в легенда още приживе. Той е икона и кралят на рокендрола - със 115 песни в Топ 40 на Съединени американски щати към момента е най-успешният солов реализатор на всички времена по продажби. Неговият обичан мотоциклет е Triumph, марка също със статут на икона. Сега се оказва, че те имат повече допирни точки, в сравнение с се предполагаше преди.

Наскоро преоткрити истински чекове го потвърждават - през 1965 година Елвис подарява на всеки член на групата му другари, „ Мемфиската мафия “, мотоциклет от английската паметна марка за взаимни пътувания. Където в този момент са тези девет именити мотора, към момента е забулено в мъглата на времето.

Междувременно Triumph и благотворителната фондация на Елвис Пресли честват своята споделена история със особено издание на мотор и подобаваща електрическа китара от Gibson, които ще бъдат продадени на търг за добра идея.

Между записите на шлагери в класациите " Кралят на рокендрола " започва и екранна кариера и се появи допълнително от 31 холивудски кино лентата. Като буен моторист той кара в тях много мотори. В уестърн комедията " Stay Away Joe " (1968), да вземем за пример, Елвис кара апропо Triumph 650 Bonneville " Desert Sled " в алено и сребристо.



Елвис се среща с английската марка преди години в забавна история. През юни 1965 година Елвис снима мюзикъла " Франки и Джони " в студиото Самюел Голдуин в Холивуд. Той постоянно прекарва почивките от фотосите с най-близките си другари, известни като " Мемфиската мафия ", в дома си в Бел Еър, Източен Лос Анджелис.

По това време „ членът на мафията “ Джери Шилинг отива при търговеца на мотоциклети Robertson & Sons на бул. Санта Моника. Там Шилинг прави депозит за нов Triumph T120 650 Bonneville. Когато Джери Шилинг докарва мотоциклета вкъщи, Елвис го пита дали може да го вземе на разходка из Бел Еър. Разбира се, Джери се съгласява и Елвис се качи на мотора. Вероятно е било обич от първи път: когато кралят се връща, той сподели на своя „ управител по пътуванията “ Алън Фортас да вземе мотоциклети за всички момчета – „ само че... би трябвало да е довечера! “

Дилърът съумя да достави седем модела 650 в същия ден - както 650 TR6, по този начин и мощния 650 T120 с двойно карбураторен мотор. Рокерската тайфа подкарала дружно през Бел Еър до късно през нощта и спряла едвам когато съседите се оплакали на полицията. Двата изчезнали мотоциклета идват два дни по-късно и деветте другари употребяват времето след снимането, с цел да изследват дружно хълмовете към Лос Анджелис и живописната тихоокеанска крайбрежна автомагистрала в неделя.

Тази история дълго време се счита за мит. Но архивна находка от Грейсланд - истински чекове, издадени на Robertson & Sons, подписани от самия Елвис в този момент удостоверява казаното от Джери Шилинг - „ Елвис обичаше мотоциклетизма и аз знаех, че когато види моя нов Bonneville, той ще го хареса и изиска да го опитва (...) Когато го видя, искаше всички момчета да имат по един, с цел да можем да обикаляме дружно! "

Мотоциклетите, които Елвис закупува, най-вероятно са моделите високопроизводителни родстъри от 1964 година 650 TR6 и 650 Bonneville T120. Те се разграничават по броя на карбураторите (един или два) и по настройката на мотора. Bonneville ོ се предлага в елегантните цветове Gold и Alaskan White, TR6 в безпогрешния " Hifi Scarlet and Silver Sheen " със златни декоративни линии, черна рамка и вилка.

Bonneville T120, кръстен на множеството върхове за скорост на Triumph на Bonneville Salt Flats, се счита за същинска дизайнерска икона в света на мотоциклетите. Той помога на TRIUMPH да реализира първа позиция във връзка с продуктивност, ръководство и жанр през 60-те години. " Bonnie ", създаден през 1964 година за американския пазар, имаше по-високи кормила и в този момент е мечтана класика.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР