Елизабет Втора и британското кралско семейство подкрепят движението срещу расизма

...
Елизабет Втора и британското кралско семейство подкрепят движението срещу расизма
Коментари Харесай

След скандала с цвета на Арчи: Елизабет Втора е обявила подкрепа за BLM - slava.bg

Елизабет Втора и английското кралско семейство поддържат придвижването против расизма "Животът на чернокожите има значение " (BLM), съобщи неговият представител Кен Олиса, съобщи Франс прес.

Олиса, който е представител на Нейно величество в английската столица и първият негър на този пост, сподели по телевизия "Ченъл фор ", че след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от бял служител на реда, е обсъждал тематиката за расизма с членове на кралското семейство.

Олиса сподели, е това е гореща тематика за диалог и въпросът е какво още може да се направи, с цел да бъде накарано обществото да отстрани тези бариери. Той добави, че членовете на кралското семейство са надълбоко загрижени да бъде обезпечено, че страната им споделя същите полезности.

Запитан дали Бъкингамският замък поддържа придвижването "Животът на чернокожите има значение ", Олиса съобщи: "Отговорът е да, изцяло ".

В предаването, озаглавено Black To Front (Чернокожите на първа линия ") създавано от екип, формиран напълно от чернокожи, което би трябвало да бъде излъчено през днешния ден в 18 ч., Олиса споделя също, че кралицата го е питала дали да посети мястото, където през юни 2017 година изгоря високата постройка Гренфел тауър в Лондон. Тогава измежду общо 71 починали имаше доста чернокожи и представители на малцинства.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР