Елитният румънски тим Университатя (Крайова) официално представи новия си старши

...
Елитният румънски тим Университатя (Крайова) официално представи новия си старши
Коментари Харесай

Петев си намери бързо нов отбор

Елитният румънски отбор Университатя (Крайова) публично показа новия си старши треньор Ивайло Петев. Българинът подписа контракт с отбора за три години. Медиите в Румъния означиха, че за първи път нов треньор е показан от президента на клуба Михай Ротару. Договорът на българина е до 2026.
Прочетете още
Бившият бранител Лауренциу Регекампф стартира сезона, а след напускането му беше назначен Корнелиу Папура - в началото като краткотраен ментор, само че с концепцията да бъде одобрен и за непрекъснато при положителни резултати. Но единствено два триумфа при неговото ръководство стана причина Университатя (Крайова) да се обърне към Ивайло Петев, който се трансформира в треньор номер 3 на отбора през този сезон.

" За първи път съм на конференция и се надявам да е на шанс. Дойдох тук със същите усеща, които изпитваме всички ние, които сме последователи на Университатя (Крайова). Дойдох освен с вяра, пристигнах и с упоритост и по тази причина взех решение аз да показва Ивайло Петев. Аз съм този, който би трябвало да му пожелае триумф и аз съм този, който би трябвало да го увери, че ще бъда до него през целия този интервал ", съобщи Михай Ротару, откривайки конференцията.

" В целия клуб е доста значимо всеки да даде всичко от себе си и Университатя да наподобява по този начин, както би трябвало. Това е тимът, който ме е желал най-вече в цялата ми кариера, а това значи почитание. Амбициите ми и тези на шефа са идентични. До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци. Имам положително мнение за тях. Следя и шампионата на страната, тъй че съм задоволително осведомен. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте сполучливи. Не пребивавам в предишното. Миналото е статистика. Утре е нов ден, би трябвало да се развиваме всички ", съобщи още българският експерт.

След това беше запитан какъв брой време ще му е нужно, с цел да се почувства в свои води и какво знае за настоящия отбор и за клуба като цяло.

" Трябва да се срещна с екипа в клуба, както и с футболистите. Инфраструктурата е наред, тъй че нямаме извинения. Има време да се подготвим и за офанзива на купата, само че сега това не е най-важното нещо. Най-важното е да вдигнем тима, да променим първите резултати ", добави някогашният народен треньор на България и на Босна и Херцеговина.

" Фактът, че шефът е тук значи почитание. Не знаех, че ще пристигна на представянето. Очакванията към мене са огромни, това е обикновено. Договорът ми е до юни 2026-а. Първоначално би трябвало да се стараем да поддържаме положително равнище, без съмнения. Имаме капацитет, можем да спечелим всеки мач. Следващата ни среща е с един огромен клуб - Динамо (Букурещ). Динамо си е Динамо. Независимо от формата, името е огромно. Важното е по какъв начин ще действаме. Трябва да се представим добре ", приключи българският треньор.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР