Елисавета Белобрадова от Демократична България участва в преговорите за социалния

...
Елисавета Белобрадова от Демократична България участва в преговорите за социалния
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Постигнахме голямо разбирателство по много теми

Елисавета Белобрадова от Демократична България взе участие в договарянията за обществения бранш дружно с останалите три партии, от които се чака да се договорят за съдружно ръководство.

" Всички сътрудници бяхме прелестно изенадани най-малко в разискването на обществения сектор. Срещата беше към 4 часа и половина, което е извънредно добре особено за този бранш. Постигнахме огромно съгласие по доста тематики. За да се вземе решение по всичко би трябвало да се направи съществено изследване и разбор. Има нефункциониращи обществени услуги. Виждаме какво се случва с възрастните хора. Социалните услуги не могат да отговорят на потребностите, в това число и на дамите, които са жертви на домашно принуждение, защото няма институции ", сподели тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" За пенсионерите беше планувана една помощ от 120 лв., която е до края на годината, и след това ще има редовно повиша нане на пенсиите. Постигнахме единодушие, че пенсиите няма да падат под размера на тази добавка от 120 лв.. Имаше предложение от Политическа партия да бъдат всички детски градини и ясли безвъзмездни. Обърна се внимание, че това не подсигурява място в тях, защото няма толкоз места. Постигнахме единодушие да са безвъзмездни градините и яслите. Проблемът с градините е на районно равнище. Трябва да се трансформира в народен приоритет ", съобщи още Белобрадова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР