Елина Свитолина се класира за полуфиналите на Откритото първенство на

...
Елина Свитолина се класира за полуфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Свитолина спря Швьонтек за втори полуфинал на Уимбълдън

Елина Свитолина се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Англия, откакто в профил международната номер 1 Ига Швьонтек със 7-5, 6-7 (5), 6-2 за към два часа и 40 минути здрава борба.


Мачът стартира чудесно за Швьонтек, която проби съперничката в първия й сервис гейм. Свитолина обаче, която отсъства известно време от корта заради майчинство, отвърна на предизвикването с рибрейк за 2-2, само че полякинята си върна водачеството с нов пробив. Нещата в идващите геймове бяха спокойни, когато Швьонтек сервираше за сета при 5-4. Световната номер 1 изигра доста неприятен гейм и бе пробита на нула, а това й се отрази до края на частта. Свитолина се понесе на гребена на вълната и завоюва сета със 7-5. Последва закъснение на играта поради затваряне на покрива на Централния корт. След паузата двете си размениха по един пробив и по този начин се стигна до тайбрек. В него Свитолина водеше с 4-1 и 5-4, само че в последна сметка загуби дългия гейм с 5-7. В решителната трета част обаче тя бе доминант на корта, правейки два пробива за крайното 6-2.

Въпреки че направи пет аса и девет двойни неточности, украинката завоюва 82% от точките на първи сервис. Тя приключи с 25 уинъра и също толкоз непредизвикани, до момента в който Швьонтек осъществя 37 печеливши удара, само че и цели 40 непредизвикани.


Така Свитолина марширува към последните четири в Лондон за повторно в кариерата си, а нейна съперничка там ще бъде друга непоставена тенисистка – Маркета Вондроушова. Бившата финалистка на Ролан Гарос преодоля четвъртата в света Джесика Пегула от Съединени американски щати с 6-4, 2-6, 6-4 за близо два часа игра.

Чехкинята, 42-а в международната класация, завоюва вманиачен и непредсказуем първи сет, в който феновете по трибуните видяха общо пет пробива. Пегула господства на корта във втората част, правейки два брейка, а в третия решителен сет водеше с 4-1 гейма, само че серия от пет безответни на сметката на Вондроушова подсигуряваха на чехкинята място в полуфиналите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР