Еликсир на здравето с чесън и мед убива вирусите и

...
Еликсир на здравето с чесън и мед убива вирусите и
Коментари Харесай

Комбинацията от чесън и мед е много полезна за здравето

Еликсир на здравето с чесън и мед убива вирусите и бактериите. Той е същинско избавление през есенно-зимния сезон.

Чесънът и медът имат потвърдени изгоди за здравето. Можете да се възползвате от потребните им свойства, в случай че ги употребявате независимо или в композиция.

Чесънът обичайно се употребява за лекуване на настинки и кашлица. Смята се също, че укрепва имунната система и оказва помощ за облекчение на признаците на астма.

Традиционната арабска медицина предлага чесъна за лекуване на сърдечни болести, високо кръвно налягане, артрит, зъбобол, запек и инфекции.

Антибактериално деяние

Изследванията демонстрират, че чесънът и медът стопират растежа на някои типове бактерии. Комбинацията от чесън и мед работи още по-добре.

Здраво сърце

Той оказва помощ за понижаване на риска от сърдечни болести и инсулт. Понижава високия холестерол. Предотвратява несъразмерното съсирване на кръвта и втвърдяването на кръвоносните съдове.

Здрав мозък

Чесънът и медът имат доста антиоксидантни съединения. Те оказват помощ за балансиране на имунната система и за попречване на болести. Те могат да предпазят мозъка от постоянно срещани болести като деменция и болест на Алцхаймер.

Рецепта с чесън и мед

Нарежете скилидките и ги прехвърлете в стерилизиран буркан. Залейте чесъна с мед и разбъркайте. Уверете се, че чесънът е изцяло затрупан с мед. Затворете буркана и го оставете да престои три дни. След три дни отворете буркана и разбъркайте. Отново затворете буркана и оставете да престои една седмица.

Вижте още: Полезни свойства на дюлята

Препоръчителната доза за консумация от този балсам на здравето е 2 чаени лъжички дневно.

Винаги се консултирайте със експерт или с вашия фамилен доктор преди да употребявате, каквото и да е средство от националната медицина!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР