еликобритания е "отново в окото" на коронавирусната буря, предупредиха здравните

...
еликобритания е "отново в окото" на коронавирусната буря, предупредиха здравните
Коментари Харесай

Великобритания: повече COVID-пациенти в болница, отколкото през април

еликобритания е "отново в окото " на коронавирусната стихия, предизвестиха здравните ръководители, като в болница има толкоз пациенти, колкото през първичния пик през април, заяви Агенция Франс Прес.

Новият вариант на вируса наподобява стои зад неотдавнашния напредък в случаите, оказвайки спомагателен напън върху държавната Национална здравна работа през най-натоварения й зимен интервал.

Данните на NHS демонстрират, че в лечебните заведения в страната в понеделник има 20 426 пациенти с Коронавирус, спрямо 18 974 в пика, регистриран по време на първата вълна.

Броят на позитивните проби, регистрирани за 24-часов интервал, също доближи нов връх от 41 385 в понеделник, съгласно държавните данни, макар че тестванията в този момент са доста по-обширни.

Данните обаче не включват Шотландия и Северна Ирландия, които не са докладвали за интервала на Коледа.

"Много от нас са изгубили семейство, другари, сътрудници и във време на годината, в което нормално честваме, доста хора разбираемо се усещат тревожни, разочаровани и изтощени ", сподели основният изпълнителен шеф на NHS Саймън Стивънс.

"И в този момент още веднъж се върнахме в окото на бурята с втората вълна на ковид, която обхвана Европа и тази страна. "

Англия разпорежда очаквания на програмата си за всеобща имунизация, като се чака и използването на имунизацията от Оксфорд на "AstraZeneca " да получи утвърждение скоро, съгласно отчетите.

"Смятаме, че до края на пролетта с непрекъснатото предложение на ваксини ще можем да предложим на всички уязвими хора в цялата страна Коронавирус имунизация ", сподели Стивънс.

"Това може би дава най-голямата вяра за идната година. "

Наредено е на здравните тръстове да стартират да възнамеряват потреблението на полеви лечебни заведения в Найтингейл Фийлд - краткотрайни уреди, основани по време на първата вълна, които значително са неизползвани.

В момента Лондон и Югоизточна Англия понасят тежестта на огнището, а фелдшерите в столицата споделят, че получават до 8 000 незабавни повиквания всеки ден.

Нови 357 души с позитивен резултат за вируса бяха оповестени в понеделник като умряли, което води до общо 71 109 – вторият най-лош резултат в Европа.

Премиерът Борис Джонсън е подложен на рецензии за това по какъв начин държавното управление се оправя с пандемията и в този момент е под напън да вкара още повече обществени ограничавания, в това число затваряне на учебни заведения след коледната почивка.

Повече от 24 милиона души – 43% от Англия - към този момент живеят под най-строгото равнище на районни ограничавания.

Избухването удари футболните колоси от Висшата лига Манчестър Сити, което докара до отсрочване на мача им с Евертън в понеделник вечерта.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР