Елена Рибакина се класира за финала на Откритото първенство по

...
Елена Рибакина се класира за финала на Откритото първенство по
Коментари Харесай

Рибакина спря Халеп и е на финал на Уимбълдън

Елена Рибакина се класира за финала на Откритото състезание по тенис на Англия. Поставената под номер 17 в схемата представителка на Казахстан се наложи с 6:3, 6:3 над шампионката от 2019 година Симона Халеп.

23-годишната Рибакина реализира общо четири пробива в дуела, траял 75 минути.

Казахстанката записа 5 аса и 17 печеливши удара, които се оказаха решителни за крайния излаз на срещата, до момента в който 16-ата сложена румънка не съумя да показва мощните си страни.

"Изиграх страховит мач, против мен имаше една велика шампионка. Доволна съм от моето показване, тъй като тя е доста солидна. Бях нервна, само че мачовете в първата седмица ми помогнаха да натрупам самочувствие. Напрежението е огромно на централния корт. Справих се с това и демонстрирах положителната си игра. Не знам по какъв начин да го опиша, само че нормално имам върхове и спадове. Бях готова добре душевен ", съобщи финалистката на "Уимбълдън ", която заема 23-то място в международната класация.

Рибакина е първата тенисистка от Казахстан, която доближава до край в шампионатите от Големия шлем.

Поражението е първо за Симона Халеп на "Уимбълдън " от 2018 година насам.

В мача за купата в събота Елена Рибакина ще се изправи против Онс Жабюр. Тунизийката победи с 6:2, 3:6, 6:1 Татяна Мария и стана първата арабка, класирала се за край в шампионат от Големия шлем.

Жабюр има две победи в общо три срещи с Рибакина, която досега е достигнала до осем финала в кариерата си, само че е спечелила единствено два.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР