Елена Рибакина направи успешно завръщане на корта, надделявайки над германката

...
Елена Рибакина направи успешно завръщане на корта, надделявайки над германката
Коментари Харесай

Няма да има повторение на финала от Уимбълдън: Контузия спря Рибакина в Щутгарт

Елена Рибакина направи сполучливо завръщане на корта, надделявайки над германката Юле Ниймайер на старта на конкуренцията в Щутгарт, което ѝ подсигурява конфликт против Беатриз Хадад Мая. Бразилката към този момент бе побеждавала шампионката от Индиън Уелс в хода на акцията, като това се случи на турнирса в Абу Даби. Вторият конфликт сред двете пък още веднъж приключи с извънредно противен привкус за международната номер седем, защото тя трябваше да прекрати присъединяване си в мача в средата на втория сетпоради травма в бедрото, което изпрати нейната съперничка към четвъртфиналите - 6:1 3:1. 

Казахстанката имаше предпоставки за чудесно начало на дуела, откакто можеше да отмъкне още дебютния гейм на съперничката си, само че Хадад Мая остана съсредоточена и по невъзмутим метод съумя да обезврежда трите точки за брейк. От този миг насетне пък функциите на корта като че ли тотално се прекатурнаха, откакто по-добрата игра на южноамериканката незабавно бе възнаградена с пробив, а минути по-късно тя прибави втори подобен към сметката си, правейки обстановката за шампионката от Уимбълдън още по-кошмарна, която на моменти даде индикации, че има физически проблем. Представителката на Бразилия пък не отстъпи нито момент в остатъка от частта, с цел да оформи разгромния резултат в своя изгода, която да я приближи една крачка по-близо до четвъртфиналите в немския град.

Нещата след почивката продължиха по подобен метод. Двете завоюваха откриващите си подавания, само че по-късно Хадад Мая още веднъж откри междина в неуверената игра на казахстанката, с цел да поеме водачеството в сета. Шампионката от Бирмингам осъществя брейк за 3:1, само че тъкмо когато сервираше за неговото затвърждаване, Рибакина взе решение да приключи присъединяване си в срещата. Така, за място на полуфиналите 26-годишната левичарка ще би трябвало да премери сили против Онс Жабер, която във вчерашния ден реализира поврат над Йелена Остапенко.

Haddad Maia d. Rybakina 6-1 3-1, with Elena retiring due to hip injury

Full credit, Bia played a spotless match today

But hopefully Elena can recover sooner rather than later

She’s achieved incredible things this year & has worked so hard

She deserves to keep going
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР