Елена Рибакина имаше впечатляващ старт на новия сезон, след като

...
Елена Рибакина имаше впечатляващ старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Контузията е зад гърба ѝ: Рибакина се нуждаеше от 2 тайбрека срещу бивша шампионка от Шлема

Елена Рибакина имаше впечатляващ старт на новия сезон, откакто потвърди, че не е " знамение за един ден ", както мнозина я дефинираха след купата ѝ на Уимбълдън предходната година, и реализира три победи над шампионки от Шлема при присъединяване си на Аустрелиън Оупън, преди да отстъпи на Арина Сабаленка в мача за трофея.

Представителката на Казахстан, родена в Москва, след това се сблъска с контузия в гърба, която постави несвоевременен завършек на присъединяване ѝ на WTA 1000 конкуренцията в Доха, само че през днешния ден международната номер 10 се завърна на корта за надпреварата от същата категория в Индиън Уелс, където реализира безапелационна победа над някогашната шампионка от Мелбърн - София Кенин, надигравайки я в два тайбрека сета - 7:6(6) 7:6(5). С този си триумф Елена продължава към третия стадий на шампионата в Калифорния и ще срещне една всред Нурия Парияс Диас и някогашната носителка на купата от конкуренцията Паула Бадоса.

Началото на дуела беше показателно по отношение на това, че ни чака равностойна борба във всеки един аспект, като в същото време Рибакина постоянно изпъкваше с добре извършени многоходови акции в нападателен проект. Именно това направи разликата в осмия гейм, когато етническата рускиня продуцира поредност от печеливши отигравания и проби на нула, само че застанала на начален удар за спечелването на частта, пропусна сетбол и след серия от неточности от ракетата ѝ, Кенин възвърне паритета, с цел да станем очевидци на тайбрек. В него международната номер 10 взе ранен задатък в резултата, който поддържаше до самия край, преди някогашната шампионка от Аустрелиън Оупън да изравни в самия край за 6:6 пункта, само че все пак носителката на трофея от Уимбълдън продължи да работи все по този начин старателно за всяка една точка и напъните ѝ бяха възнаградени със записването на откриващия сет на сметката ѝ.

С настъпването на втората част превъзходството, която демонстрираха сервиращите, тотално се изгуби, като опциите за пробив се трансфораха в непроменяемо събитие във всеки един гейм. В създалата се обстановка американката съумя да резервира по-голямо самообладание, доказателство за което беше фактът, че избави сервиса от 0:40 и добитият от нея подтик по-късно ѝ деяние се оказа основополагащ за последвалия ѝ пробив, който в последна сметка беше премахнат от финалистката от Мелбърн броени минути по-късно и на нас ни предстоеше да следим нов дълъг гейм.

В тайбрека Елена още веднъж се снабди с ранен превес в резултата от 4:1 с минибрейка, само че Кенин не се пречупи пред това и обърна до 5:4 в своя изгода след поредност висококачествени удари, пристигнали от бекхенд страната ѝ. Оттам насетне обаче последната дума имаше Рибакина, която завоюва идващите три разиграни точки и по този метод узакони триумфа си на старта в пустинния град, пристигнал за 2 часа и 10 минути на корта.

Ice in her veins
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР