Елена Маринова и Самех Рабех откриват офиса на Мусала Софт

...
Елена Маринова и Самех Рабех откриват офиса на Мусала Софт
Коментари Харесай

Мусала Софт отвори офис в Кайро


Елена Маринова и Самех Рабех откриват офиса на Мусала Софт в Кайро
(снимка: Мусала Софт)

Мусала Софт, която наскоро стана част от Aricoma Digital –  софтуерно ядро на KKCG, откри офис в Кайро, Египет. Тази локация е стратегическа в проектите на компанията за световно разширение и ускорява наличието ѝ в Египет и района.

С близо 80 чиновници в Кайро, Мусала Софт нарежда Египет като идващия си огромен софтуерен център. Компанията стартира пилотно активността си в близкоизточната страна по време на пандемията в изцяло далечен режим на работа. Сега Мусала предлага на чиновниците си ново офис пространство с лични и споделени работни зони.

Служителите в Египет работят по основни планове за огромни мултинационални компании със седалища по целия свят и района, измежду които: Mubadala – ОАЕ, Deutsche Telekom – Германия, Financial Times – Англия, IBM – Съединени американски щати, Bosch – Германия и други, както и по начинания за цифрова промяна на вътрешните системи и инфраструктура на Мусала Софт.

„ Наблюдавахме от близко развиването на Египет в продължение на години, преди да решим да влагаме. Сред другите фактори в страната бяхме изключително привлечени от множеството висококвалифицирани гении и позитивните трендове за бъдещето ”, съобщи Елена Маринова, президент и ръководител на борда на Мусала Софт.

ИТ промишлеността в Египет претърпява бърз напредък през последните години. Страната разполага с висококвалифицирана и образована работна мощ с над 450 000 дипломирани експерти по просвета, технологии, инженерство и математика (направление STEM) всяка година.
още по темата
Освен това стратегическото местонахождение на Египет на кръстопътя сред Африка, Близкия изток и Европа го трансформира в атрактивна дестинация за задгранични вложения в ИТ бранша.

Регионален управител на Мусала Софт за Египет е Самех Рабех, който ще управлява интервенциите на компанията в страната като част от интернационален екип.

„ За организация с европейски корени и световни упоритости като нас, наличието на Мусала Софт в Египет изцяло подхожда на проектите ни за напредък ”, сподели Ян Врани, началник на M&A в Aricoma Digital, част от KKCG.

В момента Aricoma Digital е в развой на промяна на световно и районно равнище, като се разраства както органично, по този начин и посредством стратегически придобивания. До края на юни компанията ще показа новата си бранд еднаквост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР