Елена Колбасникова, един от основните организатори през 2022 г. на

...
Елена Колбасникова, един от основните организатори през 2022 г. на
Коментари Харесай

Проруска активистка в Германия на съд за агитиране на агресивна война

Елена Колбасникова, един от главните уредници през 2022 година на най-големия автопоход в поддръжка на Русия в Германия, би трябвало да се яви пред съда по обвиняване в агитация на нападателна война. Заради това, че обществено е одобрила по време на проруска проява на 8 май съветското нахлуване против Украйна, тя е упрекната по член 140 алинея 2 от Наказателния кодекс на Германия, пише  Източник на " Дойче веле " сподели, че правосъдното съвещание е планувано за 29 март в Кьолн.
Ако бъде приета за отговорна, тя може да бъде санкционирана и да лежи в пандиза до 3 години, въпреки че второто наказване наподобява малко евентуално в тази ситуация.

" Русия не е агресор. В момента Русия оказва помощ да бъде прекъсната войната в Украйна ", е споделила Колбасникова пред екип на Bild.tv, отразяващ митинга. Така съгласно прокуратурата тя е одобрила на думи закононарушение, и то по метод, който може да наруши публичния ред.

Съгласно интернационалното право воденето на нападателна война е закононарушение и който го утвърждава, рискува гонене в Германия.

Колбасникова е един от водачите на проруските митинги и си сътрудничи с локални крайнодесни политици като някогашния член на антиимигрантската партия ProNR Маркус Байзихт. Тя самата твърди, че е жертва поради това, че се бори " за мир и истина ". Но съгласно локалния вестник " Кьолнер Щад-анцайгер " е разследвана и за разпространение на апел хората да се записват в редиците на наемническата частна войска " Вагнер " на Сергей Пригожин.

Родена в украинския град Днипро, тя е женена за Макс Шлюнд - новото име на Ростислав Теснюк, който се е заселил в Германия преди десетилетие и има съмнения, че е някогашен офицер от Военновъздушни сили на Русия. През есента тя посети Източна Украйна, с цел да съобщи на съветските войски подаяние. В края на януари " Ройтерс " уточни, че те са изпратили и най-малко 500 евро, а това е нарушаване на европейските наказания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР