Елена Иванова е пазарувала в обикновен хипермаркет, където цените на

...
Елена Иванова е пазарувала в обикновен хипермаркет, където цените на
Коментари Харесай

Българка сравни цените на основни продукти у нас и в Гърция и смълча всички

Елена Иванова е пазарувала в елементарен хипермаркет, където цените на съществени хранителни артикули, въпреки всичко се движат и по отношение на курортната активност в региона.
Пазарската кошница там обаче излиза по-евтино от тази в някой квартален магазин в Пловдив. При тази съществена разлика, че минималната работна заплата в България е 780лв. на месец, до момента в който в Гърция тя е 910€, оповестява TrafficNews.bg.

На острова се продава литър олио за 1,69 Евро промоционална цена, при постоянна 1,89€. Половин кг ориз се продава за 0,99€, при постоянна 1,99€. Пакет от 500г. остарял боб може да се закупи за 1,05€ на промоция, или 2,10€ постоянна. Захарта коства 1,20€ на кг.

Другояче стоят нещата в България, видно от седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите тържища и борси. Спрямо него цената на въпросните артикули е надлежно - олио - 2,44лв.; ориз - 3,30лв.; остарял боб - 3,99 лева.; захар - 2,94лв.

Правителственият информативен портал за цените, събрани посредством действително посещаване във вериги магазини в страна и регионите?, дава обаче друга информация. На база данни от него откриваме, че цените в Пловдив са при множеството артикули по-високи от междинното за страната. Същото се отнася и за упоменатите есенциални артикули. Към момента данни за цените в други страни в Европейския съюз в портала не са налични.
Сравняваме цените и на още няколко съществени хранителни артикули от пазарската кошница.

250гр. масло в Пловдив коства - 7,57лв., до момента в който в междинната му цена за този грамаж в България - 6,82лв.
Кашкавал от краве мляко 400 гр. опаковка е на цена 28,73лв. за опаковка в Пловдив, и 28,10лв. в страната.
Бялото саламурено сирене в Пловдив за 400 гр. опаковка коства 24,25лв, към 22,15лв. приблизително за магазините в страната.

Едно яйце размер М в Пловдив се продава за 49ст., против 47ст. в страната.

Килограм охладена кайма примес 60/40 в града под тепетата коства 11,65лв, а за страната - 11,36лв.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР