Елена Игнатикова, лекар и диетолог от Санкт Петербург смята, че

...
Елена Игнатикова, лекар и диетолог от Санкт Петербург смята, че
Коментари Харесай

Алкохол, сладкиши и газирани напитки отслабват имунитета

Елена Игнатикова, доктор и диетолог от Санкт Петербург счита, че в интервалите на възходящ брой инфектирани с COVID-19 е по-добре да изключим някои храни и питиета от менюто си.

Злоупотребата със сладкиши води до намаление на интензивността на клетките на имунната система, предизвестява Игнатикова.

" Ако ядете сладкиши, бисквити, меденки или пиете сладки газирани питиета в несъразмерни количества, т.е. три пъти на ден или повече, това ще повреди имунната система. Добавената захар в границите на два до три часа след несъразмерната консумация понижава интензивността на имунните ни кафези. По този метод без да желаеме сме отслабили устойчивостта си към вирусни инфекции ", изяснява тя.

Пациентите със захарен диабет и други нарушавания на въглехидратната обмяна са измежду най-уязвимите към инфекции, напомня лекарят. Игнатикова предлага да се отстранен сладкишите от " хранителната кошница " в миг, когато честотата на COVID-19 се усилва. Консумацията на алкохолни питиета също способства за намаляването на интензивността на имунните кафези - продължава тя.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР