Елена Гунчева, която напусна партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов, но

...
Елена Гунчева, която напусна партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов, но
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Костадинов ме вдъхнови да напусна партията му

Елена Гунчева, която напусна партия „ Възраждане “ на Костадин Костадинов, само че остана народен представител, твърди, че е поощрена да напусне групировката „ само от думите и дейностите на Костадин Костадинов, тъй като той се кани да ръководи България “. „ Това, което открих последната половин година е, че подобен човек би трябвало първо да се вгледа в себе си, да види грешките, които има в партията и по-късно да желае да ръководи България “, настоя тя пред bTV.

Лидерът на „ Възраждане “ считал да ръководи „ единствено или само той “. Гунчева била сюрпризирана, че не желаят да ръководят с друга партия или с цивилен организации. И се възмути, че Костадинов се приемал като „ назначен за избавител на нацията “.

Тя уточни, че в началото желала да напусне и Народно събрание, само че почнали офанзиви, че е купена и предателка. Депутатката се оплака, че и хора от листата си разрешили да я клеветят и наскърбяват. “Поради това взех решение, че няма да им доставя това наслаждение и след мен да влезе вторият в листата “, съобщи Гунчева. Макар да призна, че е морално да се напусне парламент в такава обстановка, тя акцентира, че няма да го направи, тъй като не желае да я клеветят.

Има позиции, които са надпартийни ще не преставам да работя, настоя новата самостоятелна депутатка. Сред тях са законопроекти, които е внесла – „ за заповедното произвеждане в Граждански процесуален кодекс, длъжниците да могат да бъдат предпазен от това да бъдат наказани “. „ Включително в общинската благосъстоятелност имам много оферти за промени, които могат да предотвратят корупцията в общините, както и да оказват помощ на младите фамилии с деца да придобият общински жилища с приоритет. Да бъдат заменени скъсаните и изхабени български флагове, както и други дела, по които съм работила и считам, в случай че този парламент въобще продължи да съществува, да не преставам да ги пазя “, закани се тя.



2/3 от парите на депутатите отивали в партийната каса, само че никой не им обяснил, че това е проблем, тъй като по този начин не могат да работят със сътрудници, да наемат специалисти и да имат приемни. Било им обяснено, че парите отивали за издаване на учебник за деца, както и за някакви дарения. Това са 45 хиляди лева на месец, уточни Гунчева. Парите можело да отиват за това, само че се попречил активността на депутатите.

Гунчева желала да наемат специалист, който а им изясни бюджета и проблемите с него, по какъв начин се образува, само че й било отказано. Тя е говорила с парламентарния секретар и е изложила проблемите пред цялата парламентарна група, само че рецензии не се търпели. Имало обаче хора, които виждали какво се случва, по тази причина доста организации са прекратили съществуването си.

Само Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " потърсил Гунчева за поддръжка на държавното управление. Разговорът бил доста къс. Гунчева настоя, че няма по какъв начин да поддържа Политическа партия, защото те създали доста неточности. Тя счита, че Народното събрание е привършен и няма по какъв начин да се сформира държавно управление. Още не е решила по какъв начин да продължи след края на това Народно събрание, а болничният й ще бъде удължен.

" Български напредък " са насочени към Европейски Съюз и НАТО, по тази причина не се вижда към тях. България би трябвало да поддържа баланс сред Русия и Съединени американски щати и да поддържа националните си ползи, счита Гунчева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР