Елена Чернева-Маркова стана новият заместник-омбудсман на България. Депутатите одобриха кандидатурата

...
Елена Чернева-Маркова стана новият заместник-омбудсман на България. Депутатите одобриха кандидатурата
Коментари Харесай

Елена Чернева-Маркова е новият заместник-омбудсман на България

Елена Чернева-Маркова стана новият заместник-омбудсман на България. Депутатите утвърдиха кандидатурата ѝ с 93 гласа „ за “ в пленарната зала.
Номинацията ѝ за поста идва от настоящия публичен бранител Диана Ковачева след обществена процедура по чуването на общо двама претенденти, препоръчани от неправителствени организации, чието показване бе оценено от специфична комисия, включваща членове на Консултативния парламентарен съвет към омбудсмана.

Елена Чернева-Маркова придобива образованието си в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, а като правист има 30-годишна адвокатска процедура в региона на административното, гражданското и трудовото право.

Като дълготраен началник на Националното бюро за правна помощ тя се е занимавала интензивно с проблемите, свързани с правата и свободите на жителите. По нейна самодейност са основани редица нови принадлежности за опазването на правата на жителите - националния телефон за първична правна помощ, укрепването на националните центрове за консултиране, както и разширението на групите лица, ползващи безвъзмездна правна помощ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР