Електроразпределителното дружество ЕВН внесе предложението си за цената на тока,

...
Електроразпределителното дружество ЕВН внесе предложението си за цената на тока,
Коментари Харесай

ЕВН иска 7% ръст на цената на тока

Електроразпределителното сдружение ЕВН внесе предлагането си за цената на тока, доставян от него в Комисията за енергийно и водно контролиране, оповестиха от сдружението. То се отнася за ценовия интервал от 1 юли 2018 година до юни 2019 година
В случай че регулаторът утвърди заявките за цени на електрическа енергия, дневната и нощната цена за битовите клиенти на контролиран пазар в Югоизточна България биха се трансформирали по този начин - с 6.9% ще нарастне дневната цена до 0.18899 лева за киловатчас без Данък добавена стойност и с 5.4% нощната до 0.10586 лева за киловатчас без Данък добавена стойност.
Съотнесено към месечната консумация на едно приблизително домакинство в Югоизточна България от 200 киловатчаса дневна сила и 70 киловатчаса нощна сила цената на месечната фактура на това домакинство би се трансформирала с 3.39 лева с включен 20% Данък добавена стойност, т.е. от 50.86 лева на 54.25 лева, пресмятат от сдружението.
Одобрението на декларираните цени ще обезпечи на компанията краен доставчик " EVN България електроснабдяване " разноските, с които да извършва лицензионните си отговорности за обслужването на над 1.5 милиона клиенти в Югоизточна България, стимулират се от компанията.
Заявените цени са калкулирани и на база регистрирания действен разход на мрежовата компания " Електроразпределение юг " за 2017 година дружно с % на инфлацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР