Електроразпределение Север стартира кампания, насочена към небитовите клиенти, за актуализиране

...
Електроразпределение Север стартира кампания, насочена към небитовите клиенти, за актуализиране
Коментари Харесай

ЕРП Север актуализира данните за предоставена мощност на бизнес клиентите си

Електроразпределение Север започва акция, ориентирана към небитовите клиенти, за актуализиране на данните за предоставена мощ на обекти, присъединени към електроразпределителната мрежа. Целта е да се възнамерява развиването на мрежата съгласно действителните потребности на бизнеса. Данните за предоставената мощ и тяхното ръководство са от определящо значение за качествената доставка на електрическа енергия. Дружеството приканва клиентите си до 31 декември 2019 година да потвърдят мощността за всеки един обект или да посочат обновени данни да предоставената мощ.

Паралелно с акцията стартира подготовка за нов метод за ценообразуване на услугата по даване на достъп до електроразпределителната мрежа в сходство с предоставената и действително нужна мощ. За клиентите на Електроразпределение Север цената за достъп съществува и сега като съставен елемент от крайната продажна цена за активността по систематизиране на електрическата енергия. Цената за достъп за небитовите клиенти следва да бъде одобрена от КЕВР и ще се ползва от началото на новия ценови интервал, 01 юли 2020 година Цената за достъп за небитовите клиенти ще се пресмята въз основата на декларираната и предоставената мощ, а не както до момента за употребяваната електрическа сила. Новият метод на ценообразуване отразява както опцията във всеки един миг клиентите да употребяват предоставената им мощ, по този начин и задължението на ЕРП Север да обезпечава същата без оглед на евентуалните претенции от други клиенти. Този метод към този момент се ползва от другите две огромни електроразпределителни сдружения в Република България, както и от мрежови оператори в други страни от Европейския съюз, като Англия, Германия, Австрия, Нидерландия и други

Небитовите клиенти на ЕРП Север ще получат писма-уведомления за актуализация на своите данни, след което, ако е нужна смяна, те ще имат опция в период до 31 декември 2019 година да заявят процедура по увеличение или понижаване на мощността по имейл посредством дипломиран автограф или в Центровете за обслужване на клиенти на компанията.

Указания за процедурите по увеличение и понижаване на мощ, заявки за попълване и лист с нужните документи са налични на интернет страницата на Електроразпределение Север www.erpsever.bg в секция „ Присъединяване и изкупуване “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР